Merckelbagh en Benro Racing zetten samenwerking voort!

Heerlen – Milan Merckelbagh en Benro Racing zijn blij en trost om kenbaar te mogen maken dat hun samenwerking van afgelopen seizoen voortgezet wordt in 2019. De 18 jarige coureur uit Heerlen zal in het IDM Supersport gaan strijden op een Yamaha R6 van Benro Racing.

Terugblik

Na een succesvolle carrière op een Supermoto heeft Merckelbagh vanaf 2015 KTM RC390 Cup gereden totdat hij in 2018 voor het eerst onder de vlag van Benro Racing op een Yamaha R3 stapte. Het doel was om het hele seizoen 2018 te strijden voor de IDM Supersport 300 titel, echter halverwege het seizoen is Milan overgestapt op een R6. Zowel het team als de coureur waren blij verrast met de resultaten welke op deze 600cc motor gehaald werden. Voor Milan reden om tijdens de winter enkele keren in Spanje op een R6 te gaan rijden om meer en meer vertrouwd met de motor te worden.

Komend seizoen

Benro Racing heeft aan het einde van seizoen 2018 direct aangegeven graag verder te willen met de ambitieuze coureur en beide zijn erg blij om komend jaar door te gaan. Merckelbagh zal op de Yamaha R6 gaan strijden in een sterk veld waarbij de doelstelling is om een top 5 te behalen in het eindklassement. Naast verschillende testdagen in Spanje zal hij zoveel mogelijk op de circuits uit de IDM kalender gaan trainen om elke raceweekend met optimale instellingen op vrijdagmorgen aan FP1 te kunnen beginnen.

Benro Racing

Seizoen 2019 is voor Benro Racing het vierde jaar waarin zij deelneemt in het IDM waarbij 2018 het eerste seizoen was in de 600cc klasse. Het team is druk bezig met een tweede R6 coureur en hoopt op korte termijn bekend te kunnen maken wie de teamgenoot van Milan zal worden.

Milan Merckelbagh: “Ik kijk terug op een mooi en bijzonder seizoen. Mijn eerste ervaring binnen een team is positief uitgevallen en het overstappen van een R3 naar een R6 midden in het seizoen is wel apart. Ik ben blij dat ik deze kans van Benro Racing gekregen heb en ben het team dankbaar voor alle steun en leermomenten. Ik heb een goede klik met iedereen in het team wat voor mij ook erg belangrijk is.”

Sraar van Rens: ”Ik ben zeer blij dat Milan voor komend seizoen gekozen heeft om bij Benro Racing te blijven rijden. Milan is een rustige jongen die totaal niet bang is, die afgelopen jaar veel stappen gemaakt heeft en in drie races op een 600 heeft laten zien dat hij  goede rondetijden kan rijden. Ik heb er vertrouwen in dat we komend seizoen samen weer mooie stappen kunnen blijven maken.”

Foto’s KEMCO Sports

Geef een reactie