KREZIP en BRING ME THE HORIZON BEVESTIGD VOOR 2019

Met de bevestiging van KREZIP en BRING ME THE HORIZON kan de organisatie weer twee prachtige namen toevoegen aan het programma van de 50ste editie van Pinkpop. Krezip komt tien jaar na het afscheidsconcert van de band voor het eerste en enige festivaloptreden terug naar Landgraaf. De carrière van het Britse Bring Me The Horizon gaat als een raket: de band verkocht meer dan twee miljoen albums en groeide van kleine shows in de metalcore scene naar uitverkochte zalen als de Afas Live en de Londense O2 Arena. Eerder werd al de komst van Fleetwood Mac, Mumford & Sons, George Ezra, Tenacious D en Nu of Nooit winnaar Mt. Altas naar Landgraaf bekend gemaakt. Pinkpop 2019 vindt weer traditiegetrouw plaats met Pinksteren op zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 juni op het festivalterrein Megaland in Landgraaf. De kaartverkoop van Pinkpop start op zaterdag 16 maart 2019 via www.ticketmaster.nl en de bekende Ticketmaster verkoopadressen.Pinkpop heeft een bijzondere plek ingenomen in de harten van de bandleden van Krezip. Het optreden op Pinkpop 2000 leidde tot de doorbraak naar het grote publiek en ook de jaren erna trad de band er diverse keren op. “In 2019 vallen alle getallen op hun plek. Het is tien jaar geleden dat Krezip stopte en Pinkpop bestaat dit jaar 50 jaar. Een reünie voor ons veertigste, hoe cool is dat?! Let’s fucking celebrate.” aldus zangeres Jacqueline Govaert. Dankzij hun doorbraakoptreden op Pinkpop 2000 raakte heel Nederland en België verslingerd aan de superhit ‘I Would Stay’, diein beide landen de koppositie in de hitlijsten haalde. In de jaren daarna bracht de band meerdere albums uit en scoorde diverse grote hits met o.a.‘Out Of My Bed’, ‘All My Life’ en ‘Sweet Goodbyes’. In 2009 besloot de band te stoppen. Nu, precies 10 jaar later, keren ze terug voor hun enige festivalshow deze zomer..

De succesvolle alternatieve rockband Bring Me The Horizon, bestaande uit zanger en toetsenisten Oliver Sykes en Jordan Fish, gitarist Lee Malia, bassist Matt Kean en drummer Matt Nicholls, bracht afgelopen vrijdag hun nieuwste album “amo” uit. Van metal naar electropop enzelfs een vleugje EDM, op “amo” gaat de band verder dan op de vorige albums en overschrijdt het meerdere genres met verve. Met een Grammy nominatie op zak voor de single ‘MANTRA’ en een uitverkochte arenatour in Amerika is de band meer dan klaar voor Pinkpop 2019. En dat ook de Pinkpop bezoekers klaar zijn voor de band uit Sheffield blijkt wel uit de hoge notering in de Gouden Tip.

Geef een reactie