Verenigde Staten, 2018 / 121 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGrof taalgebruik
Regie: Felix Van Groeningen
Met: Steve Carell, Timothée Chalamet en Maura Tierney
Ondertitel: Nederlands

Vrijdag . 1 FEBRUARI / 20:00 UUR

Zaterdag. 9 FEBRUARI / 20:00 UUR

Maandag. 18 FEBRUARI / 20:00 UUR

★★★★☆ VPRO Cinema – “Chalamet is fantastisch als de wankelende, zoekende Nic.”

ournalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op een buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden.

Maar hoe red je iemand die misschien niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid? Beautiful Boy vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon. In zijn Engelstalig debuut, verbaast regisseur Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen) eens te meer met een ontroerende film over hoop en onvoorwaardelijke liefde.

Hij kon daarvoor rekenen op topacteur Steve Carell (The Big Short, Little Miss Sunshine) en rijzende ster Timothée Chalamet (Call me by your Name, Interstellar). Naast zijn trouwe bondgenoten, zoals cinematograaf Ruben Impens en editor Nico Leunen, werkte Van Groeningen voor het eerst samen met Plan B Entertainment, het inmiddels legendarische productiehuis van Brad Pitt, dat eerder al tekende voor moderne klassiekers als 12 Years a Slave, The Big Short en Moonlight. (The Searchers)


SCHUNCK* / verdieping 5
Bongerd 18
045 – 577 22 79 (ma-vr | 10-16u)
info@filmhuisdespiegel.nl

Geef een reactie