Nieuwe Hoofdtrainer vv de Leeuw per 1 februari 2019: Maurice Hamstra.Als gevolg van gezondheidsredenen van de huidige hoofdtrainer Guus Vrancken , heeft het bestuur en Guus Vrancken in gezamenlijk overleg besloten om per 1 februari 2019 een nieuwe hoofdtrainer te benoemen.

Maurice Hamstra wordt als nieuwe hoofdtrainer aangesteld. De kennis en ervaring van Guus gaat gelukkig niet verloren voor de vereniging. Guus blijft als assistent-trainer betrokken bij de vereniging en zal op het voetbaltechnische vlak de hoofdtrainer en de huidige assistent Dennis van der Heiden ondersteunen.

Met Maurice Hamstra is de Leeuw erin geslaagd een voetbaltrainer binnen te halen, die met zijn ervaring en passie, – de visie die aan het begin van het seizoen is opgesteldย  – verder uit te bouwen. Vanuit deze visie, jeugd in bouwen in de selectie 1, zal de eerste opdracht zijn de Leeuw 1 te behouden voor de derde klasse.

Maurice heeft een verleden als speler bij o.a. Lindenheuvel en Urmondia. Hij neemt een brok aan ervaring mee als trainer vanuit de Academy van Fortuna Sittard (negen jaar). Naast assistent-trainer bij Jong Fortuna is Maurice betrokken geweest bij de krachttraining van de selectiespelers. Ook is hij reeds vele jaren trainer/coach voor de verschillende jeugdelftallen van Fortuna Sittard. Met de huidige assistent Dennis van der Heiden heeft hij bij Fortuna Sittard reeds samengewerkt. Bij de KNVB is hij als Talentcoach Regio Zuid actief.

In het dagelijkse leven is Maurice werkzaam als groepslescoรถrdinator bij Fitland Sittard. In die hoedanigheid begeleidt hij en geeft hij fitness lessen.

Het bestuur wenst de nieuwe staf en de nieuwe hoofdtrainer veel succes in het lopende seizoen. De vereniging is blij een staf te kunnen presenteren met veel jeugdig elan, maar ook met een ervaren persoon als Guus in de gelederen.

Foto vv de Leeuw

Geef een reactie