DEVIN I EN LYNN REGEREN OVER DE JEUGD IN HET JUBILERENDE EIKENDERVELD

Eindelijk weet Prins Bas I van De Eekheuëre wie hem in dit jubileumseizoen gaan vergezellen als Jònkheedsprins en Blòmmemeëdje. In de Spuiklep vond op zondag 3 februari de Kingerzitting plaats. Een geweldige kindermiddag rondom de proclamatie van Devin Slooten en Lynn Odekerken. Devin I is 10 jaar en zit in groep 7 van BS Eikenderveld. Zijn hobby’s zijn judo (Budosport Parkstad), voetbal, buiten spelen, gamen, films kijken en carnaval vieren.

Devins broer Ryan – zelf jeugdprins in 2016 – is zijn secondant. Lynn is 8 jaar en zit in groep 5 van BS De Schatgraver in Landgraaf. Haar vader Kenny Odekerken was Eekheuëreprins in 2016. Lynns hobby’s zijn dansen bij dans- en gymvereniging PHDES, piano spelen, spelletjes doen, knutselen, buiten spelen en natuurlijk carnaval. Vriendinnetje Zoë Crasborn is haar secondant.

De jeugdcommissie is dit jaar flink uitgebreid en dat was te merken aan de geweldige organisatie en het schitterende programma, dat voor de 2e keer prima gepresenteerd werd door Iris Odekerken (juist ja, de moeder van…) als Toos Tijdloos. Een tijdmachine leidde de jeugd door 44 jaar Eekheuëre. In eerste instantie sloeg de machine regelmatig op hol, waardoor o.a. de jeugdprins uit 1975 Maurice van Hoof tevoorschijn kwam…  Gelukkig werden de ontbrekende onderdelen gevonden en uiteindelijk kwam het juiste duo tevoorschijn. Eerst werd natuurlijk afscheid genomen van Kris Winands en Sienna Raats. Ze hebben een seizoen lang genoten van De Eekheuëre en omgekeerd De Eekheuëre ook van beide kinderen en hun enthousiaste families. De bomvolle Spuiklep genoot van het totale programma met optredens van diverse gastverenigingen, de Dörpsgekke, Vee & Dee, de jonge accordeonvirtuoos Mica van de Berg, Danny Pauwels en als afsluiter topper Fabrizio. Nadat de Roetewisser, Bella Ciao en andere krakers luidkeels waren meegezongen, kwam een einde aan de meer dan geslaagde jubileumzitting!  

RECEPTIE JEUGD, REÜNIE, DIEALEKTVIERING EN POEFFEL MOEFFEL BEKENDMAKING

Voor het eerst bieden De Eekheuëre de Jònkheed een receptie aan. Komende zaterdag 9 februari, tussen 18.00 en 20.00 uur kan iedereen Devin I, Lynn en hun ouders feliciteren in Nr.7even aan het Pancratiusplein. Aansluitend is daar de reünie 4×11 joar Eekheuëre met DJ Percy.

Zondag om 11.30 uur is de Diealektviering in de Pancratiuskerk en zondagmiddag vanaf 14.11 uur is iedereen present in Café D’r Klinge voor de bekendmaking van de Poeffel Moeffel 2019 door de Aod-Prinse. Voor meer informatie kunt u terecht op de Eekheuëre Facebookpagina en op eekheuere.nl

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie