Gisteren wachtte het belangrijke duel thuis tegen Venray. De eerste wedstrijd van de competitie werd kansloos verloren in Venray. Gezien de stand zijn punten pakken erg belangrijk voor de blauwwitte zebra’s.

De weersomstandigheden waren verre van optimaal, veel regen en een stevige wind maakte goed voetbal erg moeilijk op sportpark A Gene Bek. Echter hier hadden beide ploegen last van dus mocht niet als excuus gebruikt worden.

Bekkerveld begon prima aan het duel, hoewel Venray iets beter aan de bal was waren de beste kansen voor Bekkerveld. Boy Raaijmakers werd de diepte ingestuurd en kwam 1 op 1 met de keeper van Venray, helaas speelde Boy de bal iets te ver voor zich uit en kon de Venrayse doelman tijdig ingrijpen. Na een half uur kwam er een prima aanval van Bekkerveld. Joris de Kleijn werd aan de linkerkant diep gestuurd en zijn voorzet belandde op het hoofd van Stijn Vlecken zijn kopbal ging echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Vijf minuten voor rust zette Stijn Hogervorst een prima bal voor het doel, ook nu kwam Stijn Vlecken weer prima voor zijn verdediger echter de kopbal ging wederom naast. Na 45 minuten floot de leidsman voor het rustsignaal. Bekkerveld gaf weinig kansen weg en wist in de tegenaanval een aantal malen gevaarlijk voor het Venrayse doel komen. Echter de bal in het doel plaatsen is dit seizoen een lastige klus.

In de rust was trainer Cooky Voorn tevreden over de inzet en het spel aan Bekkerveld zijde. In de tweede helft nam Venray het initiatief echt in handen. Echter kansen wisten ze niet of nauwelijks te creëren. Een kwartier voor tijd werd Ruben Henssen diep gestuurd hij ging de zestien in maar zijn schoot ging helaas naast.


Helaas werd er vijf minuten voor tijd het tegendoelpunt geïncasseerd. Een diepe bal belandde voor de voeten van Venray speler Rommen en zijn schot liet doelman Rik Klyn kansloos. Bekkerveld was zichtbaar aangeslagen en hoewel de manschappen het wel probeerde kwamen er geen kansen meer. De uitstekende scheidsrechter floot in de 93 minuut voor het einde van de wedstrijd.

Wederom een onterechte nederlaag en gezien de uitslagen van de concurrenten staan de blauwwitte zebra’s nu op een plaats waar ze absoluut niet willen staan.

Echter volgende week zijn er weer kansen als men op bezoek gaat bij een van de topploegen in de 1e klasse. Om 14.30u wordt er afgetrapt in het noord-Limburgse Horst om het daar op te nemen tegen Wittenhorst. Hopelijk kunnen de mannen nu eindelijk eens punten pakken, iets wat ze gezien het spel en instelling zeer zeker verdienen.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie