Nieuw loopbaan ontwikkelcentrum

Wie wil dat niet? Je loopbaan een sprongetje geven. Vanaf gisteren kan iedereen dat zelf thuis via internet regelen (leo-loopbaan.nl).

Leo-loopbaan.nl is een nieuw platform om elke burger zelf de regie te geven in zijn carriere. Niet alleen om eventueel te switchen van baan, maar ook voor bij- of omscholing of om een test te doen waar je goed in bent of waar je talent ligt?

Het platform is een idee van vele partijenː werkgevers, onderwijs en het provinciebestuur. Deputé Joost van den Akker van Economie en Kennisinfrastructuur legt uitː ,,We willen met Leo (leren en ontwikkelen) iedereen een steuntje in de rug geven. Om zich te blijven ontwikkelen. Dat is nodig, want de wereld verandert voortdurend. Ook het werk. Steeds worden andere of hogere eisen gesteld. Daar kun je je op voorbereiden met dit loopbaanontwikkelcentrum. Want dat is het. Maak er gebruik van.˝

“Leo is laagdrempelig. Leo is nieuw. Iedereen heeft zelf de regie. Leo motiveert en laat snel zien wat je mogelijkheden zijn om verder te komen in je loopbaan.,We moeten zuinig zijn op onze medewerkers in de bedrijven, in het onderwijs en in de organisaties. Daarom hamer ik er steeds opː blijf investeren in jezelf,˝ zegt Van den Akker.

Ook voor mensen zonder uitkering en zonder werk kan Leo een eyeopener zijn om te ontdekken waar je talenten liggen en een volgende stap te zetten in je loopbaan. Full – of parttime, dat maakt niet uit. Al ga je maar een paar uurtjes per dag of in de week werken. ,,We hebben echt iedereen hard nodig.˝


Scholieren

Leo biedt daarnaast ook voor scholieren de mogelijkheden om met een eigen loopbaanportfolio te starten dat je je hele carrière met je meeneemt en verder aanvult. Daarnaast is het ook mogelijk om in het kader van LOB-lessen talenten en branches te verkennen en zelfs een meeloop dag bij een bedrijf te boeken.

Leo is een open ontwikkelprogramma en telt nu al vele partners, zoals de ROC`s Gilde en het gefuseerde Arcus en Leeuwenborgh, Baandomein, de Brightlands Smart Services Campus, de Limburgse Werkgevers Vereniging en de Provincie. Iedereen kan zich aansluiten.

Meer informatie: www.leo-loopbaan.nl

Foto®Parkstad Actueel/Tom de Cock

Geef een reactie