Rubber Resources Maastricht tekent Maastrichts energieakkoord

  Op 14 februari 2019 ondertekende Rubber Resources een Maastrichts Energie Akkoord (MEA). Hierin staan concrete acties en afspraken om de omschakeling naar duurzame energie en het terugdringen van de CO2-uitstoot te versnellen. Rubber Resources is een bedrijf dat zich bezighoudt met het recyclen van rubberafval tot een hoogwaardig alternatief voor nieuw (virgin) rubber. Wethouder Gert-Jan Krabbendam: “Samen met de bedrijven spannen wij ons in om de stad verder te verduurzamen en de negatieve gevolgen van de opwarming van de aarde te verminderen. Met dit Energieakkoord laat Rubber Resources zien dat het duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, het zijn verantwoordelijkheid neemt en het productieproces verder verduurzaamt.”  Concrete acties en afspraken
Rubber Resources gaat per jaar 2% meer energie besparen. Het bedrijf verduurzaamt de productieverpakkingsvormen door middel van het reduceren van folies en het vervangen van pallets en karton door herbruikbare metalen kratten. In 2018 leverde dit een besparing op van 3.750 kg verpakkingsfolie, 167.500 kg kunststof en 100.000 kg karton. Ook gebruikt het ledverlichting, wat leidde tot een besparing van 360.000 kWh en 234.000 kg CO2. De LPG-vorkheftrucks gaat Rubber Resources vervangen door elektrisch aangedreven heftrucks. Wegwerpplastic wordt vervangen door duurzame artikelen. Ook onderzoekt het in 2019 of op het dak een zonne-energiecentrale kan worden gerealiseerd. En een geavanceerd energiemonitoringssysteem wordt ontwikkeld om het energieverbruik inzichtelijk te maken en verdere besparingen te realiseren. General Manager Chantal Bulten: “De visie van Rubber Resources: Providing a circular solution for rubber waste! Duurzaamheid staat hoog op onze agenda en is dus één van onze kernwaarden. Derhalve dragen wij dit zowel binnen de organisatie als ook daarbuiten uit. Rubber Resources neemt dan ook met trots deel aan het Maastrichts Klimaatakkoord.” #missionzeromaastricht
Onder de vlag van #missionzeromaastricht werken we samen aan een duurzame stad. Een stad die hard op weg is volledig klimaatneutraal te worden door het toepassen van technisch-economisch en sociaal-maatschappelijke innovaties. Dat doen we door allerlei wegen te bewandelen, samen met bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Eén daarvan is het afsluiten van Maastrichtse EnergieAkkoorden met bedrijven en andere instellingen en organisaties.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie