COLD WAR “Een van de beste liefdesverhalen in tijden”

Polen, 2018 / 88 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarAngstGrof taalgebruikDiscriminatieSeks
Regie: Pawel Pawlikowski
Met: Joanna Kulig, Agata Kulesza en Borys Szyc
Ondertitel: Nederlands

Zaterdag. 16 FEBRUARI / 20:00 UUR

Donderdag. 21 FEBRUARI / 20:00 UUR

★★★★★ NRC – “‘Elk shot van ‘Cold War’ kan je inlijsten. De film danst door de geschiedenis. Toch duurt hij maar tachtig minuten. Een meesterlijke film zonder een grammetje vet.”
★★★★★ Volkskrant – “‘Fabelachtig mooi”
★★★★★ AD – “De grillige kant van twee tot elkaar veroordeelde minnaars is fenomenaal in beeld gebracht”

Prijs voor beste regie op filmfestival van Cannes 

Cold War is een meeslepend liefdesverhaal van regisseur en scenarioschrijver Pawel Pawlikowski (Oscarwinnaar Ida en My Summer of Love). In het Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen. 

In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. Cold War toont een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd. De film werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes, waar Pawlikowski werd bekroond als Beste Regisseur. Met in de hoofdrollen de Poolse acteurs Joanna Kulig en Tomasz Kot en een bijrol van actrice Agata Kulesza (bekend uit IDA)


SCHUNCK* / verdieping 5
Bongerd 18
6411 JM Heerlen
045 – 511 81 78 (ma-vr | 10-16u)
info@filmhuisdespiegel.nl

Foto Filmhuis de Spiegel

Geef een reactie