Een macabere humoristische musicalbeleving in Theater Heerlen


Dit theaterseizoen is de nieuwe Nederlandse bewerking van de Broadway hit-musical The Addams Family de grootste reizende productie in Nederland. Met een absolute sterrencast met o.a.  Pia Douwes, Johnny Kraaijkamp, Tony Neef, Marjolein Teepen en Irene Kuipers een  live orkest, prachtige decors en spectaculaire effecten mag je deze hilarische musical, woensdag, donderdag, zaterdag en zondagavond te zien in Parkstad Limburg Theater Heerlen, eigenlijk niet missen!

Het verhaal

De excentrieke Addams Family is springlevend! De gepassioneerde Gomez (Johnny Kraaijkamp) en zijn geliefde, de bloedstollend mooie Morticia (Pia Douwes), hun duistere ‘schatjes’ Wednesday (Marjolein Teepen) en Pugsley (Martijn Vogel), Oom Fester (Tony Neef), Oma (Irene Kuiper) en uiteraard butler Lurch (Raymond Paardekooper) treden uit de duisternis en verruilen hun macabere villa voor een zwarte komedie in het theater.

Dochter Wednesday Addams is volwassen geworden en draagt een schokkend geheim met zich mee. Ze is verliefd op Lucas, een gewone jongen die, tot overmaat van ramp, afkomstig is uit een ‘doodnormaal’ Hollands gezin! Ze deelt het geheim enkel met haar vader Gomez, die echter nog nooit iets voor zijn geliefde Morticia verborgen heeft gehouden. Als Lucas en zijn ouders worden uitgenodigd voor een kennismakingsdiner, komt de waarheid op tafel te liggen. De volle maan schijnt, de geesten worden wakker en de liefde wordt op alle fronten op de proef gesteld.

Musical Awards

De Addams Family nam dit jaar tijdens de Musical Awards de belangrijkste prijs mee naar huis. De musical van ‘onze’ Theateralliantie werd woensdag in het RAI Theater in Amsterdam uitgeroepen tot beste grote musical. Daarnaast ontving de Limburgse regisseur Paul Eenens de award voor de beste regie. Jon van Eerd ging ook naar huis met een award voor zijn bewerking en vertaling. Daarmee wist de productie drie van de elf nominaties te verzilveren.

‘Perfect komediespel en verbluffende theatrale effecten’ – ★★★★★ De Volkskrant

‘Paul Eenens zuigt je mee in het leven van de grappige griezelfamilie.’ – ★★★★ Trouw

‘3G´s voor The Addams Family! Gruwelijk Griezelig Goed.’ – ★★★★★  Theaters in Nederland

‘Groots, clownesk en tegen de norm in’ -Theaterkrant

Meer info: www.parkstadlimburgtheaters.nl

Foto geleverd door Torena Publiciteit.

Geef een reactie