Ondersteunende rol Karel Bouckaert binnen Roda JC Kerkrade

Per 1 maart 2019 gaat oud-VDL-Nedcar-topman Karel Bouckaert Technisch Directeur en Interim Algemeen Directeur van Roda JC Harm van Veldhoven ondersteunen in zijn werkzaamheden. Die stapt neemt de club op voorspraak van grootaandeelhouder Frits Schrouff. De voornaamste taak van Bouckaert binnen de organisatie van de Kerkraadse voetbalclub behelst het opstellen van een sluitende begroting. Tevens richt hij zich op het managen van lopende processen binnen de club in de voorbereiding op het voetbalseizoen 2019-2020. Harm van Veldhoven blijft voorlopig Technisch- en Interim Algemeen Directeur totdat er een geschikte kandidaat gevonden is voor het Algemeen Directeurschap.

Commitment

Frits Schrouff en de Stichting Samen Roda JC (de voormalige ‘G7’) zien in Bouckaert de aangewezen persoon om Van Veldhoven te ontlasten en ondersteunen in zijn dubbelrol binnen de organisatie. Ook Van Veldhoven zelf is verheugd met de geïntensiveerde rol van Bouckaert. ‘Ik ben blij dat iemand met dergelijke competenties zich heeft verbonden aan de organisatie,’ zegt Van Veldhoven. ‘Karel Bouckaert heeft in zijn rol in de Stichting Samen Roda JC laten zien dat hij beschikt over de juiste drive en competenties om de club toekomstbestendig te maken. De clubliefde zit diep bij hem.’ De zoektocht naar een Algemeen Directeur voor Roda JC gaat ondertussen onverminderd verder. ‘We zoeken naar een kandidaat met de juiste professionele kwaliteiten, maar die ook commitment toont met de club en hart heeft voor de zaak. Iemand die voortborduurt op de rijke geschiedenis van Roda en tegelijkertijd een visie heeft die de club in de toekomst écht vooruithelpt. We zijn blij dat Karel Bouckaert de komende tijd de club financieel en organisatorisch klaarstoomt voor het aankomende seizoen.’

Verschuiving

Karel Bouckaert: ‘Ik ben erg verheugd om op deze wijze een nóg grotere bijdrage te mogen leveren aan de verdere ontwikkeling van deze geweldige club.’ Bouckaert zal tot en met 31 juli 2019 deze ondersteunende rol binnen Roda JC vervullen. Om zijn nieuwe functie goed te kunnen vervullen, stapt Bouckaert uit de Stichting Samen Roda JC. De vergoeding die Bouckaert ontvangt voor zijn werkzaamheden worden niet door de club gedragen.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie