GSV ’28 1 – FC Hoensbroek 1: 5-1(1-1)

Scoreverloop: 11e min. 1-0 Bas Dullens, 36e min. 1-1 Noah Ruijters, 68e min. 2-1 Rick Pijls, 72e min. 3-1 Rick Pijls, 83e min. 4-1 Rick Pijls en 90e min. 5-1 Aaron Wijns.

Op deze lenteachtige zondagmiddag leed FC Hoensbroek wederom een onnodige nederlaag. In Gen Hout liep het tegen een zware geflatteerde 5-1 nederlaag aan.

De gastheren kwamen als beste uit de startblokken en zochten in de beginfase veelal via de hoge bal hun sterke spits Jordi Janssen. Hoensbroek had in die beginfase hier de nodige moeite mee en in de 11e minuut was de 1-0 reeds een feit. Een prima voorzet van Menno Aarts kon door verdediger Bas Dullens ongehinderd binnen gekopt worden.  Het sein voor FC Hoensbroek om een tandje bij te schakelen. Zo was Elko Doven halverwege de 1e helft dicht bij de gelijkmaker, maar zag hij zijn schot nog tijdig door een GSV-been geblokt worden. Tien minuten voor de rust stond toch de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Een prima aanval via Bas Coenen en Christiaan Meurders bracht de bal uiteindelijk bij Noah Ruijters. De JO19-debutant bleef koeltjes en zette Hoensbroek met een bekeken schuiver naast GSV.

Onmiddellijk na de thee was voor Hoensbroek ook bijna de 2e treffer een feit. Een prima steekbal van Bas Coenen op Noah Ruijters bleef wat gelukkig achter een GSV-verdediger hangen waardoor een prima kans in wording verloren ging. Een paar minuten later hadden de gasten wel op een 2-1 voorsprong moeten staan. Jaimy Dreessen bediende Noah Ruijters op maat, maar oog in oog met doelman Caessens van GSV faalde de jonge spits jammerlijk. Vijf minuten later was Ruijters wederom dicht bij de voorsprong voor Hoensbroek. Nu was het GSV-captain Thoma die tijdig kon keren. Het kwam FC Hoensbroek uiteindelijk duur te staan.

Eerst zag Menno Aarts zijn kopbal nog van de doellijn gekeerd worden, maar niet veel later kon de thuisploeg alsnog juichen.  Een afgemeten voorzet van Tim Booten werd door Rick Pijls via onderkant lat binnen getikt: 2-1. Nog geen 5 minuten later was ook de 3-1 een feit. Wederom was Rick Pijls het goudhaantje. Tot overmaat van ramp kon FC Hoensbroek ook nog met 10 man verder. Christiaan Meurders kon 10 minuten voor tijd met rood op zak vroegtijdig de douche gaan opzoeken. GSV maakte hier nog dankbaar gebruik van om via Rick Pijls(hattrick) en Aaron Wijns freewheelend uit te lopen naar een 5-1 overwinning.    

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie