Geef de proefwoningen in Bleijerheide een unieke naam en win een leuke prijs!

Bij de flats in Bleijerheide staat het Expogebouw, een proefgebouw dat bestaat uit materiaal van de flat aan de Ursulastraat die begin 2018 is gesloopt. Omdat deze test goed is gelukt, gaan de partners hiermee verder. Er komen drie ‘echte’ woningen. Het ontwerp van deze woningen is klaar!

Er worden materialen gebruikt die komen uit de flat aan de Jonkerbergstraat, die in de loop van dit jaar gesloopt gaat worden. Voor de proef krijgen de partijen een Europese subsidie uit Brussel. U zult zich wel afvragen wat het doel hiervan is? Als we materialen kunnen hergebruiken, hoeven deze niet nieuw te worden gemaakt. Dat scheelt veel geld en is vooral veel duurzamer. Dus de ervaring en kennis die in Kerkrade wordt opgedaan, wordt gebruikt op andere plaatsen in Nederland en daar buiten. Dat maakt ons project zo uniek.

Prijsvraag

Natuurlijk moeten de woningen een bijzondere naam krijgen. Hiervoor is een prijsvraag uitgeschreven. Wat moet u doen? Verzin een passende en bijzondere naam voor de drie woningen samen. Mail deze naar superlocal@kerkrade.nl met daarbij uw naam, adres en telefoonnummer. Insturen kan tot en met 3 maart 2019. Een jury buigt zich over de inzendingen en selecteert de leukste naam. De winnaar krijgt een dinerbon voor twee personen EN krijgt een speciale rol bij de ‘opening’ van de testwoningen.

Wilt u meer informatie over SUPERLOCAL en over de proefwoningen? Ga dan naar www.superlocal.eu of volg onze Twitter– Facebook– en LinkedIn-pagina.

SUPERLOCAL is een project waarin de gemeente Kerkrade, HEEMwonen en IBA Parkstad werken aan de duurzame toekomst van Bleijerheide. Alle vrijkomende bouwmaterialen worden in het gebied zelf hergebruikt.

Het project SUPERLOCAL wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese subsidies van Urban Innovative Actions (UIA) en Life en door subsidies van de Provincie Limburg en IBA Parkstad. 

Geef een reactie