Van 3 maart tot 14 april wordt het smullen voor liefhebbers van internationaal theater. Liefhebbers van dans kunnen een maand lang hun hart ophalen bij schrit_tmacher just dance! met voorstellingen op locaties in Heerlen, Aken en Eupen. Vijf weken lang komt er uit vijf verschillende werelddelen een diversiteit aan dansgezelschappen naar de Euregio. Grote internationale producties en veelbelovende nieuwe ontdekkingen met een regenboog aan stijlen en thema’s.

Op dinsdag 12 maart aanstaande opent het festival in Theater Heerlen met Giselle door de Zuid-Afrikaanse Dada Masilo, een eigentijdse interpretatie van de bekende romantische tragedie. Giselle‘ is na ‘Romeo en Julia‘, ‘Carmen‘ en ‘Het Zwanenmeer‘ de vierde herinterpretatie die de Zuid-Afrikaanse danseres en choreografe Dada Masilo maakt van een klassiek ballet. Ze brak in 2011 door en won vele prijzen voor haar werk, mede door de maatschappelijke lading die zij haar balletten meegeeft. Dada haalt de romantische tragedie ‘Giselle‘ uit haar klassieke decor en plaatst haar op het Zuid-Afrikaanse platteland en kaart hierbij thema’s als seksualiteit en vrouwenrechten aan. Ze noemt het niet zozeer een mooi ballet, maar een mooie kennismaking met Afrikaanse rituelen en ceremonies. De Zuid-Afrikaanse componist Philip Miller verrijkt de originele muziek van Adolph Adam met percussie en zang.Op 14 maart volgt in de fantastische industriele fabriek van Stahlbau Strang in Aken de wereldpremiere The Edge of 30 Degrees, van YY Dance Company.

 

Voor het volledige programma van schrit_tmacher just dance! en tickets zie: www.schrittmacherfestival.nl

Foto’s geleverd door Torena Publiciteit

Geef een reactie