Monschau Festival halte op allerlaatste tour SAGA

 

De Canadese progrockband SAGA geeft zondag 25 augustus om 20.00 een live concert op de burcht van Monschau. Het Monschau Festival is een van de vijf haltes op de allerlaatste tour van de progressieve-rockband uit Toronto.

SAGA, dat door bassist Jim Crichton, gitarist Ian Crichton en zanger Michael Sadler werd opgericht, was een van de grondleggers van een nieuwe sound, die later onder de noemer progressieve rock een grote fan gemeente vond. Hits als WIND HIM UP, ON THE LOOSE, HUMBLE STANCE en DON’T BE LATE zijn nog altijd wereldwijd op radiozenders te beluisteren. SAGA dat in 1982 op Pinkpop speelde maakte januari 2017 wereldkundig dat het na 40 jaar welletjes was geweest. In 2018 volgde nog een eenmalig optreden op Cruise  tot the Edge. Op aandrang van de grote fan gemeente volgt er dit jaar toch nog een allerlaatste Tour SAGA. Het Monschau Festival is een van de vier uitverkoren Europese halteplaatsen waar SAGA haar unieke rock, met verwijzingen naar onder andere Gentle Giant en Genesis nog één keer live ten gehore brengt.

Meer info en tickets: www.monschau-festival.de

Geef een reactie