Ondernemers voortaan sneller geholpen bij aanvraag financiële bijstand dankzij online dienstverlening

De gemeente Kerkrade is gestart met online dienstverlening voor ondernemers bij het aanvragen van financiële bijstand. Het is vanaf nu mogelijk om via het Sociaal OndernemersLoket Online (SOLO) een bijstandsaanvraag in te dienen voor diverse ondernemersregelingen vanuit de overheid. SOLO is de digitale voorziening van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). De gemeente is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van deze online voorziening en voert de regelingen uit.

 

Landelijke voorziening. Han Dieperink, algemeen directeur IMK: “Met het Sociaal OndernemersLoket Online (SOLO) hebben we de eerste landelijke digitale voorziening ontwikkeld waarmee gemeenten hun ondernemers die financiële bijstand nodig hebben, sneller kunnen helpen.”

Wethouders Dion Schneider (Economische Zaken) en Huub Wiermans (Sociale Zaken en Re-integratie) zijn blij met deze positieve ontwikkeling: “Ondernemers die financiële bijstand willen aanvragen, kunnen dit voortaan 24/7 regelen. Ook buiten kantooruren kan een aanvraag eenvoudig worden ingediend. Hiermee kunnen we de ondernemer weer een stukje extra van dienst zijn. SOLO biedt de ondernemer gebruiksgemak en dat spaart tijd. Voor de gemeente Kerkrade is dit belangrijk, omdat klantgericht werken bij ons voorop staat.”

Bbz en Ioaz. De digitale voorziening is op dit moment specifiek beschikbaar voor de ondernemersregelingen Bbz (Besluit bijstandsverlening zelfstandigen) en Ioaz (Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen). SOLO is beschikbaar voor gevestigde ondernemers, startende ondernemers en oudere ondernemers die willen/moeten stoppen met hun bedrijf.

Doelgroepscan. Ondernemers doorlopen eerst een korte doelgroepscan om te zien of ze in aanmerking kunnen komen voor een regeling. Als dit het geval is, kunnen ze direct doorgaan naar het digitale inlichtingenformulier en zich met één druk op de knop melden bij de gemeente voor een bijstandsaanvraag. Het doel van deze werkwijze is het versnellen van hulpverlening aan ondernemers.

Voor meer informatie gaat u naar www.kerkrade.nl/ondernemen/bijstandsbesluit-zelfstandigen-bbz_3385/

Voor directe toegang naar SOLO gaat u naar www.ondernemersregelingen.nl/kerkrade.html

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie