Dat het ene gelijkspel het andere niet is werd gisteren in Meijel bewezen.  Schaesberg speelde voor de 3e keer op rij gelijk maar daar waar er bij de vorige twee keer niet veel meer in zat had men gisteren eigenlijk de volle buit moeten meenemen.

De wedstrijd tegen RKMSV werd vooraf gezien als een zeer lastige. Ook vorig seizoen was dit een zeer lastige en moeilijke wedstrijd die uiteindelijk nog met 0-1 werd gewonnen. Ook dit jaar was het speelveld wederom een factor zeker voor een ploeg die eigenlijk wil voetballen. Het veld was een stuk kleiner en er was geen stukje veld te vinden dat vlak was.  Maar dat gold voor beide ploegen.

 

Meijel maakte het speelveld heel klein en liet Schaesberg aan de bal.  Daarbij gaf Meijel zoveel ruimte weg dat het eigenlijk vragen was om moeilijkheden.  Maar de zwart hemden hadden de versnelling vandaag niet ingeschakeld.  Het baltempo, de handelingssnelheid en de aannames  alles was veel en veel te langzaam waardoor de grote ruimtes die er ontstonden niet benut werden   en waardoor Meijel steeds tijdig alles kon dichtlopen.  Door dit matige spel bij balbezit moest men zeer attent zijn want hierdoor was er veel balverlies waardoor RKMSV kon counteren.  Hierdoor ontstonden enkele hachelijk momenten. Verder schoot Meijel nog een keer op de lat.  Met name het middenveld had het zwaar te verduren onder de slechte passing en het vele balverlies. Keer op keer moesten ze er achteraan. 

 Na rust en een noodzakelijke omzetting verder was het Schaesberg dat nu de wedstrijd in haar greep had. Verdedigend stond het nu beter. Waardoor de ruimtes kleiner werden. RKMSV was nu niet meer gevaarlijk en kwam nog maar zelden in de buurt van het Schaesbergse doel.  Deze omzetting had ook aanvallend bijna direct resultaat want na 2 minuten werd er al op de lat geschoten.  Ook daarin was het nu gelijk.  Maar het lage tempo, slordig spel en onbegrijpelijke keuzes aan de bal zorgden ervoor dat er maar bitter weinig kansen op doelpunten waren. Onder  aanvoering van aanvoerdster Ivana Erens die een uitstekende pot speelde en op het middenveld heel veel ballen veroverde probeerde de ploeg het overwicht om te zetten .  Maar een hard schot van Lois was eigenlijk nog wel het gevaarlijkst.

En daarmee speelde de vrouwen opnieuw gelijk.  Maar dit gelijke spel was te weinig hier had gewonnen moeten worden.

De ploeg heeft nu een maand!!!! lang geen competitiewedstrijden.  Veel trainen en een oefenwedstrijd moeten de ploeg klaar stomen voor de laatste fase van de competitie. Vanaf april gaat de blik op een nacompetitieplaats.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie