Op zaterdag 6 april komen, naast de heren, ook de dames in actie tijdens de Volta Limburg Classic. Het wordt alweer de derde editie van Volta Limburg Classic dameskoers, die de voorbije twee jaar telkens op een waar spektakelstuk uitdraaide . Aan het parcours is, ten opzichte van de voorbije edities, niets veranderd. Dat betekent dat de rensters ruim 113 kilometer moeten afwerken, verdeeld over één grote lus en meerdere kleine lussen door de gemeente Eijsden-Margraten én een afsluitende lokale ronde door Eijsden. In totaal zitten er twaalf beklimmingen in het parcours.

Ook in 2019 is de dameskoers van de Volta Limburg Classic gecategoriseerd als een ‘nationale wedstrijd’, wat betekent dat zowel rensters uit UCI-ploegen als rensters uit clubteams in hetzelfde peloton zullen rijden. Naast vele clubs hebben ook Boels-Dolmans, Team Sunweb en Parkthotel Valkenburg ingeschreven.

Prijzengeld
De organisatie van de Volta Limburg Classic is verheugd om bekend te maken dat het prijzengeld van de dameskoers meer dan verdubbeld zal worden. Nieuw is ook de invoering van de Rabobank Bergprijs. In totaal zullen er op zeven beklimmingen punten te verdienen zijn voor het bergklassement.

Live TV
Bijzonder is dat de dames- én herenkoers ook dit jaar weer samen te zien zullen zijn op L1 TV. Er zal in deze unieke live-uitzending voortdurend geschakeld worden tussen beide wedstrijden, zodat de kijkers niets hoeven te missen van zowel de dames- als herenkoers.

voor meer informatie www.voltalimburgclassic.nl.

Foto Volta Limburg Classic

Geef een reactie