Wederom leuke kinderoptocht in Sjpasseberg/Heksenberg Parkeerproblematiek zorgde helaas voor aanpassing route

 

Wat vormde afgelopen zondag de stralende zonnige weersomstandigheden de ideale omstandigheden voor de organisatie van de jaarlijkse kinderoptocht in de wijk Heksenberg-Heerlen, welke wijk in deze periode omgedoopt is in de benaming: Sjpasseberg. Uiteraard behoort de organisatie thuis bij D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein, ook wel bekend als de “Verein” van de rode jasjes. Zij hadden weer de nodige zorg gegeven om een leuke kinderoptocht te laten verlopen door een aantal straten van Sjpasseberg.

Hiervoor was door hen een gepaste route uitgestippeld. Opstelling en start van dit jeugdig gebeuren vond plaats Hei Grindelweg/Bruinkoolweg. Uiteraard was jeugdprinses Inge l (Beaujean) vol trots, die samen met Verein-president Ton van Schaaik, hoog boven op de prinsessenwagen stond en zodoende een uitstekende blik had op alle aanwezige toeschouwers langs de route. Maar ook grote prins Sam l (Smits) ontbrak natuurlijk niet en was op een wagen in goed gezelschap van zijn “Verein”. Het werd, zeker voor jeugdprinses Inge, een glorierijke tocht.

Helaas zorgde enige parkeerproblematiek, omdat er auto’s niet goed geparkeerd waren, er voor dat de organisatie moest besluiten om de route aan te passen, c.q. in te korten. Maar deed gelukkig geen verdere afbreuk aan deze kinderoptocht, te kwalificeren als klein, maar wel fijn. Hiertoe droegen diverse verenigingen met of zonder kleurrijke wagens en muziekkorpsen bij. De stemming was, gelijk de weersomstandigheden, dan ook als stralend te omschrijven. Kortom, ook deze kinderoptocht verdiende de kwalificatie: geslaagd.

Na de kinderoptocht trok iedereen in beste stemming naar het Sjpashoes/ Gemeenschapshuis Hei Grindelweg waar het zogenaamde Sjpeetsjoppe van de oud-prinsen plaats vond. Van deze enkele uren gezellige happening was zelfs Heerlens wethouder/buurtwethouder Adriane Keulen getuige. Maar ook in de winkelstraat hadden particulieren ingespeeld op stemming en werd zelfs tijdens en na de kinderoptocht de polonaise gelopen. Samen met de kinderoptocht en Sjpeetsjoppe was dit spontane initiatief kenmerkend voor de viering van “Vasteloavend” in Sjpasseberg.

Foto’s Parkstad Actueel/ Callie Steijaert

Geef een reactie