Groene Ster leed afgelopen zondag pijnlijk puntverlies in Uden bij de 100-jarige jubilaris UDI’19/CSU. Na negentig minuten stond een 1-1 eindstand op het fraaie scorebord. In de slotminuut moest Groene Ster de gelijkmaker incasseren uit een directe vrije trap, nadat Groene Ster even daarvoor een strafschop miste en de ultieme kans om de wedstrijd in het slot te gooien.

In de eerste helft kwam Groene Ster na twintig minuten steeds vaker in balbezit en werd ook aanvallende dreiging getoond. Zo werd Chefrino Eind voor het eerst gevaarlijk na voorbereidend werk van Nathan Rutjes, zorgde een hoekschop (op de lat) van Dylan Zwartjes voor opwinding en had een fraaie combinatie tussen Chefrino Eind en Dave Velraeds meer gevaar moeten opleveren. Nadat een kopbal van Mick Hellemons over het doel van UDI’19-doelman Nick van der Horst verdween, moest de Udense goalie toch nog capituleren voor de pauze. Een verre inworp van Dylan Zwartjes werd door de UDI’19-verdediging koppend weggewerkt. De attente Nathan Rutjes scoorde uit de afvallende bal met een fraaie halve omhaal: 0-1.

Gesterkt door de voorsprong bleef Groene Ster ook na de pauze de ploeg met het meeste balbezit, echter een succesvol slotakkoord bleef achterwege. Cem Unal schoot voorlangs en Thom Vluggen zag zijn inzet gestopt door de doelman. Een klein kwartier voor het einde ging Nathan Rutjes, op aangeven van Chefrino Eind, sterk door en werd daarbij binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald door centrale verdediger Nick van Dijk. Arbiter Jan-Willem Bouw uit Peize was resoluut in zijn beslissing door Van Dijk met zijn tweede gele kaart van het veld te sturen en Groene Ster een strafschop toe te kennen. Mick Hellemons zag echter vanaf elf meter zijn strafschop via de paal terug het veld inspringen. Deze gemiste strafschop bracht kennelijk extra krachten los bij de Udenaren, die daarvoor tot geen noemenswaardige kans voor de goal van Groene Ster waren verschenen. De gastheren werden feller in de duels en zochten met veelal opportunistische lange ballen de aanval op. Dit leverde enkele hachelijke momenten op voor het doel van Job van de Walle. De groen-witten leken overeind te blijven, tot de fatale laatste minuut. Een lange uittrap werd niet resoluut weggewerkt en een vermeende overtreding op UDI’19-aanvaller Tim Wolf werd met een vrije trap op de rand van het strafschopgebied bestraft. Linkspoot Sidney Gakpo schoof de bal succesvol langs de muur: 1-1.

Een teleurgesteld Groene Ster verspeelde daarmee onnodig twee kostbare punten, maar blijft wel volop in de race voor de toppositie. De sterdragers staan nu op een derde plaats met evenveel verliespunten als koploper Baronie, dat goede zaken deed door nummer twee Gemert te verslaan (2-1). In het carnavalsweekend is Groene Ster vrij. Op zondag 10 maart wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Unitas, de nummer vijf op de ranglijst en winnaar van de eerste periodetitel. Meteen een drukke week met tevens de bekerclash bij Gemert (14 maart) en de topper op eigen veld tegen Halsteren (17 maart).

UDI’19/CSU – Groene Ster 1-1 (0-1). 43. Nathan Rutjes 0-1. 89. Sidney Gakpo 1-1. Scheidsrechter: Jan-Willem Bouw (Peize). Rood (2x geel): Nick van Dijk (UDI’19/CSU). Geel: Lars van Geelkerken (UDI’19/CSU), Chefrino Eind, Dave Velraeds, Mick Hellemons (allen Groene Ster).

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Tom de Cock

Geef een reactie