Prachtig sober en ingetogen familiedrama” Wildlife´ te zien in het filmhuis de Spiegel

 

 

2018 / 104 minuten
Let op met kinderen tot 9 jaarAngstGrof taalgebruik
Regie: Paul Dano
Met: Jake Gyllenhaal, Carey Mulligan, Bill Camp e.a.
Ondertitel: Nederlands

 

Donderdag. 28 FEBRUARI / 20:00 UUR

Vrijdag. 1 MAART / 20:00 UUR

 

★★★★☆ Volkskrant – “ijzersterk regiedebuut” “Gyllenhaal is voortreffelijk als de met zichzelf worstelende Jerry, maar Wildlife is vooral de film van de 17-jarige Ed Oxenbould´ ´erg fijn, hoe Dano en co-scenarist Zoe Kazan deze explosieve situatie uitwerken, zonder in lawaaierig drama te vervallen´ ´Mulligan heeft de misschien wel de meest gelaagde, veelzijdigste en beste rol uit haar carrière”
★★★★☆ NRC – “Carey Mulligan kan iets wat nog maar weinig filmactrices durven: emoties als een golf over haar gezicht laten rollen´ ´Dano is erin geslaagd zijn tijdcapsule ook naar het heden te laten reizen´ ´een licht ontvlambare kijk op onze eigen tijd”
★★★★☆ Trouw – “prachtig sober en ingetogen familiedrama” “zelden is het kinderperspectief zo goed neergezet als in Wildlife”
★★★★☆ AD – “fraai, ingetogen familiedrama´ ´sterke rollen van Mulligan en Oxenbould”

Great Falls, Montana, jaren zestig. De gevoelige, veertienjarige Joe is het enige kind van Jeanette en Jerry, die op een golfbaan werkt. Wanneer hij zijn baan verliest en daarmee een doel in zijn leven, laat Jerry zijn vrouw en kind achter en sluit hij zich aan bij de brandweerlieden die een grote bosbrand bij de Canadese grens bestrijden. Joe wordt gedwongen de rol van man in het huis op zich te nemen en ziet hoe zijn moeder een eigen avontuur begint, een affaire met een oudere man. (Bron: Cherrypickers)

Festivals

Sundance Film Festival 2018 – Nominatie Grand Jury Prize Festival de Cannes 2018 – openingsfilm Semaine de la Critique Film by the Sea 2018 – Selectie Parool Amsterdam Film Festival 2018 – Selectie Leiden International Film Festival 2018 – Selectie American Indie competitie

 

 

Geef een reactie