Enexis Huis Groene Loper Run breidt uit met kidsrun

Het hardloopevenement Enexis Huis Groene Loper Run heeft naast de 5 kilometer, 10 kilometer en halve marathon nu ook een kidsrun toegevoegd aan het programma. Het hardloopevenement vindt plaats op paasmaandag 22 april op de Groene Loper in Maastricht.

Kinderen van 6 en 7 jaar kunnen meedoen aan de 650 meter, kids van 8 en 9 jaar rennen 850 meter en 10 en 11 jarigen wagen zich aan 1050 meter. De start en finish zijn beide voor het Enexis Huis Limburg op de Groene Loper.

Bij de finish van de kidsrun krijgen de kinderen een medaille waarna ze kunnen genieten van water en een gezonde snack. Deelname aan de run is €5,-.

Maastricht Sport
De sportorganisatie Maastricht Sport omarmt de Enexis Huis Groene Loper Run en wordt ook naamgever van de kidsrun. Het doel van Maastricht Sport is om zich als sportorganisatie te positioneren binnen Maastricht en jong en oud te stimuleren om een leven lang te bewegen en te sporten. “Maastricht Sport is ervan overtuigd dat wanneer je begint bij de jeugd en een sportief leefklimaat creëert, je op langere termijn alle inwoners bereikt”, zegt Hein Poell van Maastricht Sport. “We willen iedere Maastrichtenaar helpen om te bewegen en te sporten op een gezonde en realistische manier. Daar kan de Groene Loper Run bij helpen. En met de Maastricht Sport Groene Loper Kidsrun hopen we de kinderen te enthousiasmeren om een leven lang te sporten en bewegen.”

Vincent van der Stouwe namens Extra Leisure, organisator van de Enexis Huis Groene Loper Run, vult aan: “Alle aan Groene Loper Run gerelateerde programmaonderdelen zijn erop gericht om jong en oud mee te laten doen. De unieke mix motiveert ook de niet sportieve Maastrichtenaar grenzen te verleggen en letterlijk op zijn of haar eigen manier in beweging te komen.”

Meer informatie over programma en parcoursen en mogelijkheid tot inschrijven is te vinden op www.groeneloperrun.nl.

Geef een reactie