Viering 100 jaar Oud Raadhuis op 11 maart

 

Op maandag 11 maart 2019 is het precies 100 jaar geleden dat het Oud Raadhuis van Brunssum in gebruik werd genomen. Vanaf 18 uur wordt dat gevierd met het uitdelen van een speciale verjaardagstaart. Iedereen is welkom op het pleintje vóór het Oud Raadhuis.

Speciaal voor de 100e verjaardag van het Oud Raadhuis is een enorme taart gebakken, in de vorm van het Raadhuis. De taart wordt rond 18 uur aangesneden door wnd. burgemeester Gerd Leers. Daarbij wordt hij geholpen door enkele inwoners van Brunssum die geboren zijn in 1919.

De taart wordt vervolgens uitgedeeld aan het publiek door aanwezige raadsleden. Ook worden er cupcakes uitgedeeld met het logo van het Oud Raadhuis. De cupcakes zijn tevens vanaf dinsdag 12 maart gratis verkrijgbaar in de gemeentewinkel, náást de kleine expositie die gewijd is aan een eeuw Oud Raadhuis.

Vlag
Tijdens het feest op het plein voor het Oud Raadhuis zal er ook een speciale vlag worden gehesen. Deze zal gedurende het hele jaar naast het Oud Raadhuis wapperen, ter ere van het eeuwfeest.

Na het feest, om 19 uur, start in de raadzaal een raadsvergadering. Bij de start van die vergadering zal ook even stilgestaan worden bij de historische datum van 11 maart, en herdacht worden dat precies 100 jaar geleden de eerste raadsvergadering in het Oud Raadhuis plaatsvond.

Gratis speldjes
De gemeente heeft bij gelegenheid van het eeuwfeest van het Raadhuis speciale speldjes laten maken. Deze herdenkingsspeldjes zijn vanaf dinsdag 12 maart gratis verkrijgbaar in de gemeentewinkel. Zolang de voorraad strekt!

Let op: per persoon worden maximaal 2 speldjes verstrekt.

100 jaar Oud Raadhuis
Het Oud Raadhuis werd gebouwd in 1918/1919. Brunssum groeide in die tijd razendsnel door de komst van de mijnen, en er ontstond behoefte aan een nieuw Raadhuis.

Tot 1974 was het Raadhuis de zetel van het gemeentebestuur. Dat veranderde met de bouw van een modern ‘bestuurscentrum’ aan de rand van het Vijverpark. Voortaan vergaderde hier het gemeentebestuur. Het Oud Raadhuis werd een populaire trouwlocatie en groeide uit tot hét beeldbepalende gebouw van Brunssum.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie