Uur van de Buurt Heerlerheide nu dinsdag 12 maart         

Thema’s in teken Boekenweek en Moeder de vrouw in bibliotheek

 

In verband met de viering van carnaval is de maandelijkse activiteit op de eerste dinsdag van de maand verschoven naar dinsdag 12 maart. Uiteraard ook plaats vindende in locatie Schunck Bibliotheek Heerlerheide in Cultuurcentrum Gen Coel. Ook deze activiteit wordt gehouden tussen 10.30 en 12.00 uur. Uur van de Buurt 12 maart staat in het teken van de Boekenweek en Moeder de vrouw. Vraagstelling hierover: “wat hebben wij hierover te zeggen in Uur van de Buurt?” Kom daarom luisteren naar de verhalen en passies van verschillende vrouwen.

Afscheid nemen van een dierbare is nooit fijn, maar kan wel een blijvende, mooie herinnering zijn. Vaak hebben we daar een beetje hulp bij nodig. Buurtgast is de heer Felix Goffin van Monuta Universele. https://www.monuta.nl/vestiging/hoensbroek/ Hij komt vertellen hoe hiermee om te gaan. Dus is iedereen welkom dinsdag 12 maart. De toegang is vrij en de koffie staat klaar.

Het laatste Uur van de buurt was weer druk bezocht en de buurt heeft genoten van het broodrecept van buurvrouw Bemelmans. Wilt u thuis ook het recept uitproberen? Kom dan naar de bibliotheek en vraag naar het recept van buurvrouw Bemelmans. Met Mathieu Linssen (PLUS)  en Roy Bos van de Bokkeriejes op de buurtstoel kregen we een leuk inkijkje achter de schermen van de PLUS en voelde we al de heersende carnavalskoorts (welke koorts overigens nu, na de afgelopen carnavalsdagen, weer tot normaal niveau gezakt is). Gedichten werden voorgelezen door niet alleen buurman Janssen maar ook wijkagent Jos Michiels liet zich van een andere kant zien en droeg een mooi gedicht voor. Kortom, het was een mooie ochtend betreffende Uur van de Buurt.

.

 

 

Geef een reactie