Na de verrassende overwinning van voor de carnaval op koploper KVC Oranje, trad RKHBS deze zondag na de carnaval thuis aan tegen Kakertse Boys, een inhaalwedstrijd van voor de winterstop behorende tot periode 2. Code Oranje was afgegeven maar toch werd besloten deze wedstrijd door te laten gaan onder stormachtige omstandigheden. Nadat de pupil van de week, Luca Schoonbrood keeper van de JO13-3, het goede voorbeeld had gegeven werd afgetrapt op een moment dat de bal even stil lag ondanks de wind.

Fatsoenlijk voetbal was niet mogelijk vanwege de aanhoudende storm, en toch kreeg RKHBS via een mooie combinatie de eerste grote kans. Yarin Meessen speelde Brian Amkreutz vrij, waardoor Brian vrij voor de keeper verscheen maar hem niet kon verschalken. Terug in balbezit legde Brian de bal goed voor op rechtshalf Jeroen Bothmer die niet leek te kunnen missen. Zijn inzet werd echter op de doellijn met het hoofd gekeerd door een teruggelopen verdediger. De gasten uit Kakert hadden in de eerste helft de wind mee, en dit leidde tot meerdere gevaarlijke situaties voor de goal van Toine Diederen. Kordaat optreden van Toine en de gebroeders Romeijn als centraal verdedigingsduo voorkwam echter averij voor de thuisclub. Na een kwartier spelen weer een reuze kans voor RKHBS.

Nu was het Yarin Meessen die vrij richting goal kon, maar in plaats van zelf te schieten besloot hij breed te leggen op de meegekomen Brian Amkreutz, waardoor een verdediger kon ingrijpen. Hierna waren de gasten weer aan de beurt. Met name Jeffrey Sprengers was moeilijk te beteugelen aangezien hij continu wegtrok van de rechtsbuiten plek waar hij was begonnen. Kakertse Boys was dreigend, maar was niet in staat de trekker over te halen. De laatste minuten voor rust waren weer voor RKHBS.

Eerst mocht Jeroen Bothmer, vrij door richting doelman, maar met twee verdedigers op zijn hielen speelde hij de bal te ver voor zich uit waardoor de doelman van de gasten kon ingrijpen. Vlak voor rust werd Brian Amkreutz fraai diep gestuurd door Jeffrey Sloote. Brian zag de doelman uit zijn goal komen en lobde de bal voor het doel richting de inkomende Thymo Griesenbrock. Deze leek de bal in te kunnen koppen maar werd dusdanig gehinderd dat hij de bal volledig miste. Iedereen keek naar de scheids van dienst zonder resultaat. Rust.

In de 2de helft deelde Kakertse Boys de eerste speldenprik uit met een vrije trap vanaf rechts en een kopbal die maar net over ging. Daarna was het RKHBS dat met de wind in de rug op zoek ging naar een voorsprong. Roy Ludgens, net in de ploeg gekomen voor Jeroen Bothmer, stuurde Thymo Griesenbrock diep waarna een fraaie voorzet richting 2de paal volgde. Daar had Yarin Meessen geen goede kijk op de bal vanwege de harde wind, en kopte net naast. Na 20 minuten was het dan toch raak. Roel Romeijn melde zich aan de 16 meter, werd vrij gespeeld, en schoot venijnig hard op het doel van Kakertse Boys. De goede doelman van de gasten liet het harde schot los, en Yarin Meessen was er als de kippen bij om raak te schieten: 1-0. Vlak Voordat Joey Ferdinandus gewisseld werd voor Chendo Kolker, kwam hij vrij op links en schoot maar net naast het doel. Even later ging Roy Ludgens rechts door op de achterlijn, en legde terug op de inkomende Thymo Griesenbrock. Deze schoot in tweede instantie de 2-0 tegen de touwen. Hierna leunde RKHBS terug en werden de gasten weer iets dreigender. Het middenveld van RKHBS, met de sterk spelende Steffan Wesche en de balvaste Brian Amkreutz zorgde er echter voor dat de thuisclub niet meer in de problemen kwam.

Hierdoor bleven de punten op de Heerlerbaan en deed RKHBS goede zaken in de strijd om de 2de periode.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie