Dat het vandaag tegen het stugge BMR geen makkie zou worden wist UOW ’02 al op voorhand.  Het was op Park ter Waerden een bijna orkaanachtige dag.  Goed voetbal was onder deze omstandigheden niet mogelijk.

 

BMR startte na de toss met de wind in de rug en nam direct het initiatief. De wedstrijd, onder uitstekende leiding van scheidsrechter Hans Janssens, was grotendeels geen echte voetbalwedstrijd.  De vraag was meer wie met behulp van de wind überhaupt een kans kon creëren. In de 1e helft waren de kansen dan ook op één hand te tellen.  BMR hanteerde veel de lange bal, die meestal zijn beoogde doel niet bereikte en UOW ’02 probeerde met korte combinaties  het doel van BMR te bereiken en dit lukte ook maar heel zelden. Beide keepers hoefden dan ook maar weinig ballen te verwerken. De doeltrap was voor Sandro Aruvaino door de sterke tegenwind nog het moeilijkste werk in de 1e helft. Vlak voor de rust was BMR na een goede aanval toch nog gevaarlijk voor het UOW ’02 doel en lukte het Davy Weusten zelfs de bal achter keeper Sandro Aruvaino te werken, maar hij deed dit vanuit een buitenspelpositie en dus keurde scheidsrechter Janssens deze treffer terecht af. Gelet op de stand op de ranglijst waren beide teams zich  bewust, dat alleen een 3 punter vandaag wat meer lucht in de stand zou geven.

 

In de 2e helft waren de rollen omgedraaid. Nu mocht UOW ’02 met de wind in de rug proberen via snelle combinaties het de verdediging van BMR moeilijk te maken. BMR bleef daarentegen  in de counters gevaarlijk.  UOW ’02 gaf echter weinig ruimte weg en

in de slotfase waren de beste kansen voor UOW ’02. Bruce Rutjens  nam een corner, getipt door de geblesseerde Edwin van Elst, kort op Tom Dautzenberg.  Tom passeerde 2 verdedigers van BMR maar jammer genoeg kreeg zijn schot van 16 meter niet de beloning, die het verdiende. De lat stond  namelijk een UOW ’02 treffer in de weg. Ook de steekbal op Pim Theunisen had een beter lot verdiend, maar keeper Rens Duijsens wist het schot van Pim met een snelle reactie te keren. De laatste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Patrick Maenen. Hij had echter iets te lang tijd nodig om de bal te controleren en daardoor kon een BMR verdediger alsnog goed ingrijpen. Over de hele wedstrijd gezien was ondanks de kogel van Tom Dautzenberg het gelijkspel een terechte uitslag en moesten beide teams zich tevreden stellen met 1 punt.

Zondag 17 maart wacht de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen het sterke Hellas. Trainer Michel Haan zal door het zien van deze wedstrijd onder extreme omstandigheden niet veel wijzer zijn geworden. Het wordt weer geen gemakkelijke opgave voor het jonge UOW ’02 team, maar met steun van onze trouwe supporters kunnen we ook daar stunten.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie