Zondag vond de thuiswedsstrijd tegen RKVV Haelen plaats. Na een onstuimige start op het kunstgras besloot de scheidsrechter uit te wijken naar het hoofdveld.

Of deze wedstrijd veel met voetbal te maken had viel te betwijfelen. Er stond een sterke wind met felle windstoten die de bebording liet vliegen, de tribune liet schudden op zijn grondvesten en zelfs een boom in een huis herplantte in treebeek.

Gelukkig hebben we Randy van Haren die steviger in zijn schoenen staat dan een boom met zo’n miezerig windje.

Helaas was de bal minder weerbaar. Een uittrap naar voren werd een pass naar achteren, een pass langs de lijn werd een voorzet in de 16 en zo nog meer momenten waar het publiek van kon genieten. Josh Vanderlyde moest een volle octaaf hoger zingen om boven het tumult uit te komen.

RKVV Haelen wist dan ook beter om te gaan met deze onvoorspelbare situaties en kwam terecht op 0-1 voor na al meerdere kansen te hebben gecreëerd waarvan 1 op de paal.

Zo chaotisch als het weer zo leek ook wel het spel van BSV Limburgia/kamerland in de eerste helft.
Ballen werden verspeeld of men liep zich meerdere malen stuk op tegenstanders zonder af te spelen. Spelers waren op rare posities terug te vinden alsof de wind ze had opgepakt en ergens anders had neergezet. Gelukkig was wervelwind Remco Theunissen overal te vinden om de meeste problemen te sussen.

Maar voetbal is voetbal. Swen Cornelissen kreeg de bal voor zijn voeten buiten de 16 en de tot dan onzichtbare buitenspeler trapte met preciesie de bal in de kruising, zijn waarde voor dit team weer bewijzend. 1-1

In de tweede helft had BSV Limburgia/kamerland de wind mee en liep het iets beter. RKVV Haelen kwam weinig tot aanvallen toe en de thuisploeg creëerde kansen die niet verzilverd werden.

Er ontstond uiteindelijk een klein opstootje/storm in een glas water. Niks noemenswaardig eigenlijk, ware het niet dat dit de thuisploeg net dat beetje extra motivatie leek te geven om toch de punten niet te delen.
Uiteindelijk was het (natuurlijk) onze emotionele mini orkaan Olaf Mazier die in de laatste 10 minuten de winnende binnenprikte en de zege binnenhaalde voor zijn team door weer op de juiste plek te staan. (Video)

Volgende week reizen we af naar Eijsden. De nieuwe thuisbasis van Josh Vanderlyde komend seizoen.

Beelden/tekst Rob van den Oever en  Foto®Parkstad Actueel/Tom de Cock

Geef een reactie