Zie jij het zitten? Je tijd nuttig besteden en andere mensen helpen?

In Nederland zetten veel mensen zich vrijwillig in voor hun medemens en  de maatschappij; ook in Kerkrade is menig vrijwilliger actief.
Maar er zijn nog vele nieuwe vrijwilligers nodig! Ook iets voor jou? Doe je mee?

Waarom?

Werken als vrijwilliger kan een echte verrijking van je leven zijn. Je leert nieuwe mensen kennen, helpt anderen, hebt een zinvolle besteding van je tijd en jouw hulp wordt ontzettend gewaardeerd. Enkele Kerkraadse vrijwilligers zijn gevraagd naar hun ervaringen. Iedere maand lees je een ander persoonlijk verhaal!

John Wolters

Deze maand maken we kennis met John Wolters. Hij is zeer actief als vrijwilliger bij ’t Westhoes, de MFA (multifunctionele accommodatie van maatschappelijke organisaties in de wijk) in Kerkrade-West. Momenteel is hij facilitair manager van het gebouw. Hoe is hij hier terecht gekomen? “In 2010 ben ik door een ongeluk helaas arbeidsongeschikt geworden. Ondanks revalidatie kreeg ik geen baan meer. Een vriend van me deed gebouwbeheer, als vrijwilliger. Dit leek mij ook wel wat! Toen de plannen voor ‘t Westhoes begonnen, wilden mijn vriend en ik hier beiden graag komen helpen”, vertelt hij enthousiast.
Al vanaf het begin is John, zelf afkomstig uit en woonachtig in West, actief op allerlei vlakken. Hij voert allerlei voorkomende werkzaamheden uit op facilitair gebied, assisteert de planner bij het maken van planningen, doet alle klussen in/aan het gebouw en onderhoudt contacten met bedrijven, corporaties en gemeente.
Hij is eigenlijk bijna iedere dag aanwezig in het gebouw. “Ik weet waar ik het voor doe! We willen iedereen het gevoel geven dat ze hier thuis zijn” legt John uit. “Ik kom nooit met slechte zin, ben voldaan als alles goed loopt hier. Vrijwilligerswerk zou ik echt iedereen aanraden. Je bent uit je sociale isolement, leert mensen kennen, kunt netwerken en leert iedere dag bij.”
John hoopt uiteindelijk van het vrijwilligerswerk door te stromen naar een dienstverband bij Impuls.

John was tevens actief voor de, naast ’t Westhoes gelegen, speeltuin ‘Mijn’ speelpark West. Deze speeltuin wordt gerund door vrijwilligers en ook hier zijn helpende handjes welkom. Denk aan werkzaamheden als onderhoud, activiteiten organiseren, ver/inkoop voor de horeca.

Zou jij ook wel willen helpen bij ’t Westhoes? “We zijn nog actief op zoek naar vrijwilligers. Gastvrouwen of –mannen, mensen in de bediening, facilitaire hulp bijvoorbeeld. Maar je kunt zelf aangeven wat je graag zou willen doen. We proberen voor iedere geïnteresseerde een passend vrijwillig plekje te vinden. Overigens ook voor mensen met een beperking”, aldus John.

Je kunt altijd een keer vrijblijvend langskomen of contact opnemen viainfowesthoes@gmail.com

Op de website www.vrijwilligerswerkparkstad.nl zijn ook altijd vacatures voor vrijwilligers te vinden.

Volgende maand is het verhaal te lezen van een vrijwilliger op een heel ander gebied. Vrijwilligers zetten zich op heel diverse manieren en plekken in!

Poster John Wolters

Geef een reactie