White Thursday Beleef het Kerkraadse Marktfeest

Vernieuwde editie White Thursday in Kerkrade! Traditioneel vindt op Witte Donderdag het evenement White Thursday op de Markt in Kerkrade plaats, ditmaal in een compleet vernieuwde opzet. Beleef Kerkrade kiest samen met Ramon Luckers Productions van Music Dome Kerkrade voor een format dat beter past bij onze stad. ‘White Thursday, Beleef het Kerkraadse Marktfeest’ start op donderdag 18 april 2019 om 17.00 uur, met een bredere muziekprogrammering en een stijlvolle podiumblikvanger op de Markt. De aanpalende terrassen van de Kerkraadse horeca sluiten aan bij de nieuwe opzet.

Kwaliteit, sfeer en beleving Wethouder Tim Weijers (Evenementen & Stadsmarketing) geeft enthousiast aan dat het vernieuwde concept naadloos aansluit op het nieuwe evenementenbeleid van de gemeente Kerkrade: “Ook dit is Beleef Kerkrade, met kwaliteit, sfeer en beleving. White Thursday wordt opener, toegankelijker en tegelijkertijd is er koopavond in onze stad”.

Line-up Met de vernieuwde editie van ‘White Thursday, Beleef het Kerkraadse Marktfeest’ wordt een grotere doelgroep bereikt. De oorspronkelijke dance-programmering wordt uitgebreid met andere genres. Ramon Luckers geeft aan dat DJ Riley en DJ Kim Kaey als dance act reeds geprogrammeerd staan. Deze acts worden afgewisseld met een gevarieerde programmering van diverse muziekstijlen. Sfeer Naast een bredere muziekprogrammering wordt extra sfeer op de Markt gecreëerd door een Foodcorner met gezellige zitgelegenheden. Enkele horecaondernemers op de Markt haken hierbij aan, samen met de organisatie. Tegelijkertijd is koopavond in Kerkrade centrum.

Gratis ‘White Thursday, Beleef het Kerkraadse Marktfeest’ begint om 17.00 uur en eindigt om 22.00 uur en is gratis toegankelijk.  Oorsprong In 2011 is de gemeente gestart met White Thursday in het kader van de toen lopende campagne om het Glazen Huis van 3FM naar Kerkrade te halen. Het dance-event was zo’n succes dat besloten werd om het ook in de daarop volgende jaren te laten plaatsvinden. Met de vernieuwde opzet keert Beleef Kerkrade weer terug bij de oorspronkelijke editie van 2011.

Foto  Beleef het Kerkraads

Geef een reactie