Bambie Nul Vlakkevloer voorstelling i.s.m. Parkstad Limburg Theaters  

Terug naar het nulpunt, was de gedachte waarmee Bambies Jochem Stavenuiter en Paul van der Laan twee jaar geleden in een klein zaaltje aan het werk gingen. Het resultaat is een parel van een voorstelling, die door Theater Kikker werd uitverkozen tot het beste van dat theaterseizoen, ‘omdat de twee Bambie’s ons laten zien hoe godvergeten rijk eenvoud kan zijn.’ Nu gaat BAMBIE NUL officiëel in première en op tournee.

Twee mannen gaan in BAMBIE NUL op zoek naar de ‘Betekenis der Dingen’. Zij trekken zich terug in hun absurdistisch universum en doen doelgericht onderzoek naar het leven, moeder natuur, het wonder der techniek, de liefde en ‘Het Hogere’, maar staan zichzelf daarbij in de weg. Hun denkramen zijn te klein en misschien maken ze alles wat onderzocht wordt wel per ongeluk kapot.

BAMBIE NUL is filosofische en fysieke slapstick over de treurnis èn de schoonheid van de mislukking. Met Flauberts roman ‘Bouvard & Pécuchet’, het onverwoestbare ‘Ne me quitte pas’ en het zwarte schilderij van Malevich (onder het motto ‘Dat kan mijn kleine zusje ook’) als inspiratiebronnen.

Idee en spel: Jochem Stavenuiter, Paul van der Laan dramaturgie en eindregie: Marijn van der Jagt Techniek- en lichtontwerp: Manuel Boutreur Techniek: Lennard Robberegt Kostuums: Atty Kingma Zakelijke leiding: Tamara Keasberry / Bureau tamtam Verkoop: Bureau Berbee Culturele affaires Grafisch ontwerp: SYB

BAMBIE IS BACK! werd genomineerd voor de VSCD MIMEPRIJS 2018.
Uit het juryrapport: “Al meer dan 20 jaar laat de groep zien van grote waarde te zijn voor het mimetheater

Ticket prijs; €15,50
Kaarten uitsluitend via www.parkstadlimburgtheaters.nl of 045-5716607

Foto PLT

Geef een reactie