Legend’ Leo Nucci kan het nog steeds!

 

 

Zondag 31 maart 2019 geeft Leo Nucci, een gigant van de Opera, samen  met het Italian Opera Chamber Ensemble een uniek concert in de Koninklijke Opera van Wallonië-Luik. Het biedt de mogelijkheid om Leo Nucci ook op een nieuwe manier te ontdekken. Aanvang van het highlight concert is 15.00. 

 

Frans Glatzhofer, geboren en getogen in de wijk Heksenberg, was twintig jaar lang eerste tenor in het roemruchte koor van  l’Opéra Royal de Wallonie-Liège. Vraag de Heerlenaar wie de beste bariton was met wie hij ooit op het podium stond en het antwoord luidt Leo Nucci. “Leo Nucci geeft zijn collega’s op het podium nog steeds zangles”, duidt Glatzhover. En Leo is ook de meest sympathieke. Een fantastisch vent, vol levenslust en humor. Na afloop bouwt hij met alle collega’s altijd een feestje. En hij vertelt dan soms zijn prachtige levensverhaal, bijvoorbeeld over de tijd voor zijn professionele zangloopbaan toen hij als jongeman in de FIAT-fabriek werkte.

 Leo Nucci, geboren te Castiglione dei Pepoli op 16 april 1942, is een Italiaans bariton. Hij is bekend als een belangrijk vertolker van het verisme en de werken van Giuseppe Verdi. Leo Nucci kan bogen op een impressionante loopbaan. Ook op gevorderde leeftijd vertolkt de ‘veteraan’ zijn titelrollen nog steeds met verve. In Luik waar opera met ouderwetse liefde gemaakt en waar hoog karaats artiesten en een werkelijk koninklijk operagebouw voor een totale ervaring zorgen, resulteerde dat in de afgelopen jaren bij producties als die van Nabucco tot een totale ervaring.

Tijdens de bijzondere concerten die een aantal keren per seizoen in Opera Royal plaatsvinden kun je nog ‘bevrijdender’ genieten.

Zondag 31 maart 15.00 is weer zo’n unieke date, die je beslist niet mag missen!

 Voor meer informatie en tickets zie: www.operaliege.be

Geef een reactie