De film van BOBBI JENE is te zien bij het Filmhuis de Spiegel

Denemarken/Verenigde Staten/Zweden, 2017 / 95 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGrof taalgebruikSeks
Regie: Elvira Lind
Met: Laura Dern, Ohad Naharin, Bobbi Jene Smith
Ondertitel: Engels

 

Zondag . 17 MAART / 14:00 UUR

Maandag. 18 MAART / 20:00 UUR

 

De film is een liefdesverhaal en portretteert de dilemma’s en onvermijdelijke gevolgen van ambitie. De Amerikaanse danseres en choreografe Bobbi Jene Smith maakte 10 jaar lang deel uit van het Israëlische dansgezelschap Batsheva. Als ze de 30-jarige leeftijd nadert, neemt ze de beslissing van haar leven en keert ze terug naar haar geboorteland. Het afscheid nemen van bijzondere persoonlijke relaties blijkt moeilijker dan ze ooit had verwacht. Ze laat haar mentor Ohad Naharin en haar nieuwe grote liefde Or Schraiber achter voor een onzekere toekomst. Vervolgens is te zien hoe Bobbi Jene uit haar grote verdriet inspiratie haalt voor haar dans.

Eenmaal terug in de VS inspireert de lange scheiding van haar grote liefde Or Schraiber Bobbi Jene tot een solo-choreografie. Ze gebruikt haar pijnlijke ervaring om een baanbrekend nieuw stuk neer te zetten, waarin ze zichzelf letterlijk en figuurlijk helemaal blootgeeft.

Lees meer over het Schrit_tmacherfestival op de site van Parkstad Limburg Theaters.

SCHUNCK* / verdieping 5
Bongerd 18
6411 JM Heerlen
045 – 511 81 78 (ma-vr | 10-16u)
info@filmhuisdespiegel.nl

 

Geef een reactie