Rkvv Voerendaal wint in eigen huis met 6-2 van sv brunssum

Met de carnaval en hopelijk de sneeuw en het slechte weer grotendeels achter de rug was het tijd om ons weer volledig op een goede hervatting van de competitie te richten.

 

Te gast was Brunssum, waar uit met enig geluk met 2-2 gelijk werd gespeeld. De wedstrijd werd afgewerkt op het kunstgrasveld, wat voor ons voetbal voordelig was, maar even zo zeer voor het veldspel van de gasten. De wedstrijd begon met golvend spel op en neer maar nog geen echte kansen. Na een kwartier braken de gasten de score open. Een goede aanval over links werd door Rick onfortuinlijk in eigen doel gewerkt. Gelukkig liet ons antwoord niet lang op zich wachten en maakten we snel de 1-1.

Een corner van Kjell werd onbewust door Michel in de voeten van Bas doorgekopt die snoeihard raak schoot in de kruising. Zelf kregen we nog een paar kansjes via schoten van Alain (geblokt), Michel (redding keeper), Ron (geblokte kopbal) en Bas (2 kopballen voorlangs). Aan de overzijde kwamen de gasten nog maar tot 1 kans maar deze was wel levensgevaarlijk. Van dichtbij werd net overgetikt. Het overwicht was er wel maar omzetten in de stand lukte ons nog niet. Na rust ging het rap. Bas stuurde Michel diep die voorgaf op Kjell, die daarna nog 80% van het werk deed door in de 16 aan te nemen, meerdere tegenstanders opzij te zetten en beheerst af te ronden. Niet veel later sjravelde hij weer goed door de zestien en zijn balletje breed kon door Michel worden binnengelopen voor de snelle 3-1.

Hierna moesten de gasten komen wat nog enkele kansen opleverde. Michel miste nog voor de keeper, Jim kopte over maar toch wisten we nog een paar keer te scoren. Kjell leverde enkele goede corners af, waarvan er 2 door Bas en Ron werden binnengewerkt, de eerste met een kopbal, de tweede met z’n buik. Brunssum kwam nog terug tot 5-2 maar het slotakkoord was voor Cas die een voorzet van Bas binnen schoot. Een mooie 6-2 overwinning en daarmee de eerste officiële overwinning in 2019. Hopelijk snel met veel positief vervolg!

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

Geef een reactie