Mel Angerer matchwinnaar

Het is zondag 24 maart 2019. KVC Oranje staat voor een belangrijke opdracht. De ploeg van trainer Paul van Putten moet op bezoek bij WDZ. Die ploeg, waar Van Putten nog maar twee jaar geleden aan het roer stond, is op de ranglijst van 4B qua verliespunten het dichtst bij koploper KVC Oranje in de buurt, maar wel op respectabele afstand. Het verschil is immers 12 verliespunten.

 

In de wedstrijdbeperking gaat de oefenmeester in op hetgeen te gebeuren staat: ,,Ik hou het kort. Als je mensen van WDZ tegen ons hoort zeggen dat wij toch al kampioen zijn, bedenk dan dat zij vandaag niets liever willen dan ons pootje lichten en een stapje dichterbij komen. Zij willen absoluut winnen. Echter, ze hebben een probleem. Wij willen dat ook”, aldus de ervaren rot in het vak. Dan vervolgt hij op indringende toonhoogte met:  ,,En dat gaan we ook doen vandaag.” Van Putten zou gelijk krijgen. Om kwart over vier, bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Stan Claassen uit Deurne kan voor WDZ-KVC Oranje 0-1 als uitslag worden opgetekend.

Even voor half drie, onder een aangenaam lentezonnetje, klinkt uit de luidsprekers van Sportpark Neerhagerbos in Bocholtzerheide ‘You’ll never walk alone’ van Gery en The Pacemakers uit de geluidsinstallatie. Inderdaad, de acteurs van WDZ en KVC Oranje staan er niet alleen voor. Zo’n 100 supporters zijn komen opdagen om de topper bij te wonen. De sfeer is gemoedelijk. Beide clubs hebben een prima band.De onderlinge verstandhouding is goed.

Het veld is hobbelig en dat heeft zijn invloed. In eerste instantie weet WDZ daar beter mee om te gaan. Niet gek natuurlijk, want de ploeg van trainer Rene Kupper, eerder bij KVC Oranje actief, speelt er gemiddeld tweewekelijks op. WDZ wint de meeste duels en verwerft zich zo een overwicht. Tot kansen leidt dat echter niet. KVC Oranje krijgt al vrij snel meer grip op het gebeuren. Na ruim tien minuten trapt doelman Lars van der Weide, na een redding te hebben verricht, de bal ver uit. Het ronde ding belandt op het hoofd van thuisclubverdediger Sander Marsman. Die wil terugkoppen op doelman Tom Koekelkoren, maar de terugspeelbal is te kort. Mel Angerer komt tussenbeide, is een teenlengte eerder bij de bal dan de goalie en weet meteen sliding de 0-1 tegen de netten te werken. Van der Weide scoorde vorige week met een verre uittrap, nu heeft hij dus een (halve) assist achter zijn naam.

In et verdere verloop van de eerste helft is KVC Oranje de beter voetballende ploeg. Schoten van Martijn Sangen en Jochen Hahnraths vliegen over de veste van thuisclubdoelman Tom Koekelkorn. De grootste kans op de 0-2 krijgt Joey Niesters. Zijn inzet, op slag van rust, gaat via de voeten van Koekelkoren en de paal naast. Aan de andere kant wordt een inzet van Bas Hünen door Ruud Vanhauten uit het doelgebied weggewerkt.

Na de hervatting grijpt WDZ meer initiatief. De ploeg van Rene Kupper speelt feller en wint meer duels. KVC Oranje komt onder druk te staan, maar, hoewel men niet echt goed voetbal speelt, weet men de tegenstander wel van kansen af te houden. De inzet is, aan beide kanten trouwens, hartverwarmend. Langzaam maar zeker kruipt er in de thuisclubgelederen iets van wanhoop, omdat men steeds meer begint te voelen dat de KVC-muur, onder leiding van een subliem spelende Bas de Langen, vandaag niet te slechten valt. Sterker nog, richting het einde van de wedstrijd krijgen de bezoekers meer ruimte in de counter en, logischerwijze, ook meer kansen. Nu is Niels Lanckohr namens KVC Oranje dicht bij de 0-2 , maar oog in oog met Tom Koekelkoren, blijkt de doelman de winnaar.

Het blijft uiteindelijk bij de 0-1. Mel Angerer is, zijn treffer is het enige doelpunt gebleken, matchwinnaar. Bij KVC Oranje heerst euforie. Niet vreemd uiteraard, het kampioenschap lijkt immers zo goed als binnen. Maar goed, het blijft natuurlijk wel voetbal. Bij WDZ is men teleurgesteld. Ook begrijpelijk. Men toont zich overigens een uiterst correct en sportief verliezer. Een paar uur later, nu in de kantine van oranje-wit ,komt nog een keertje ‘You’ll never walk alone’ voorbij.  Er wordt luidkeels meegezongen, door selectie en alles wat daar omheen hangt. Een voor WDZ teleurstellende en voor KVC Oranje zeer aangename voetbalzondag komt ten einde. Dat Roda JC niet van MVV heeft weten te winnen (2-2), doet daar niet aan af.  Evenmin dat Nederland later op de avond kopje onder gaat tegen buurland Duitsland (2-3).

Volgende week gaat oranje-wit op bezoek in Eys, bij Zwart-Wit’19, terwijl WDZ het in Hoensbroek opneemt tegen Passart/VKC.

Foto’s®Parkstad Actueel/Tom de Cock

voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie