Vrijdagavond werd er in de 6e klasse al om half acht afgetrapt voor de “klassieker”  in deze poule: RKHBS – VV Keer. Twee teams die elkaar al zeven maal eerder getroffen hadden en hieruit is een grote vriendschap ontstaan waardoor het verzoek van RKHBS om deze wedstrijd te verschuiven naar de vrijdag, met aansluitend een “90-ies party”, zonder enige problemen werd ingewilligd.

 

De dames waren al vanaf 4 uur ’s middags bezig om de kantine om te bouwen tot een discotheek en daarna als goede sportmaaltijd shoarma – gedrenkt in een behoorlijke hoeveelheid knoflook –  en pizza te verorberen. Zo zat de stemming er al ruim vooraf het duel goed in en waren de dames gebrand om op het eigen heilige kunstgras revanche te nemen voor de ronduit slechte wedstrijd bij SCM. Toen waren de weergoden barbaars met veel wind, stortbuien en kou, gisteren was het windstil, een graad of 15 bij aanvang en een biljartlaken; alle ingrediënten voor een goede pot voetbal.

Bij de thuisclub had een stoelendans plaatsgevonden in de lappenmand, want Nicolien en Sharon konden eindelijk weer eens fit beginnen, maar buiten de langdurig uitgeschakelde Jessica en Suzan was daar ook nog Sarah bijgekomen. Gelukkig waren Myrthe, Mandy en Laura bereid om ons uit helpen waardoor er een ijzersterk team aan de aftrap stond; en dit heeft het zeer sympathieke team – met uitstekende leiding – van VV Keer geweten.

Vanaf het begin werd er over het hele veld naar hartenlust gecombineerd; overal waren prachtige driehoekjes te zien – Myrthe speelde mee alsof ze nooit anders gedaan had, Laura en Mandy vonden elkaar blindelings en Nancy liet zien dat ze echt heel goed kan voetballen. Tel daarbij op dat wanneer er individuele uitblinkers zijn, het hele team zich hieraan kan optrekken en dan is het genieten met een hoofdletter G langs de kant.

Vanaf het eerste fluitsignaal van “Schiri” Robert werd VV Keer helemaal scheel getikt en met een Mandy in de spits was het niet lang wachten op het eerste doelpunt; deze kwam dan ook al na 4 minuten toen een steekpass van Laura goed op waarde werd geschat door Mandy. Vijf minuten was het bijna alweer raak toen Nathalie met links kon inschieten na goed doorkoppen van Sharon; de uitstekende keepster kon met een knappe reflex redding brengen. Maar als een team zo goed speelt en overal alle duels wint kan ook de 2-0 niet uitblijven.  De kleinste speelster op het veld, Laura kan uitstekend koppen en kopte een uittrap van de keepster direct voor de voeten van Mandy; kappen, draaien, lange hoek; bingo.

Na twintig minuten kon de wedstrijdbal al naar laatstgenoemde; een klein passje van Laura en zo kon zij aan een solo beginnen die eindigde met een geplaatste bal; 3-0. Dit duo – ook in te huren voor feesten en partijen – besloot hierop dat het nog niet genoeg was en ook de volgorde was exact gelijk; kopbal Laura, afronden Mandy na amper 30 minuten.

Zelden vertoond; een speelster scoort viermaal met telkens dezelfde speelster als aangever. Drie minuten later was het al 5-0 toen “Turbo Cynthia”  weer eens langs de lijn snelde en nu stond Sammiejj met haar verwoestende linker aan het kanon. Ik beschrijf hier alleen de doelpunten, en dat is ivm. plaatsgebrek, maar dat doet geen recht aan de keepster van VV Keer die nog –tig keren uitstekend redding bracht.

In de pauze mocht Mandy gaan douchen en gaan feestvieren bij een verjaardag; ook Sharon en keepster Imke (ja die deed ook mee) mochten rusten met het oog op het bekerduel bij SV Laar van as. dinsdag.

Gaby, Faye en Danielle kwamen hiervoor in het veld; bepaald geen verzwakkingen. In het verleden verzandde een duel waarin zo snel een geruststellende voorsprong was behaald, al snel in een vervelend potje maar nu bleef het team gaan als de brandweer. Achterin zorgden Myrthe en Uschi dat de flanken potdicht bleven, Deniece als veldheer voor de kruimeltjes en de opbouw; terwijl Nathalie in de rug van Nancy alle gaatjes dichtliep en Nancy liet excelleren. De flanken waren met Sammiejj en Cynthia uitstekend bezet en de voorhoede had zoveel snelheid en inzicht dat het al snel duidelijk was dat het zeker niet bij de 5-0 zou blijven.

Faye kon al na drie minuten haar eerste goal sinds de winterstop maken met een magistrale lob, maar amper tien minuten later sloeg haar enkel dubbel en moest ze geblesseerd uitvallen. Demi had deze avond veel fans meegebracht en deze mochten zich nu gaan opmaken voor haar invalbeurt. Laura en Myrthe werden ook bedankt voor hun prima wedstrijd waardoor Suus en Nicolien de linkerflank kwamen versterken.

Demi viel heel gedreven in en legde de bal na 67 minuten panklaar voor Suus die met een boogbal de keepster voor de zevende keer kon verschalken; een prachtgoal van de zeer sympathieke Suus. Het zou niet haar laatste zijn, want slechts drie minuten later reageerde Danielle uiterst alert op een verre ingooi van Uschi en haar voorzet belandde helemaal aan de andere kant van het veld voor de schietgrage voetjes van Suus; nu maakte de keepster een van haar weinige foutjes en dook over de bal heen; 8-0.

 

RKHBS speelde echt geweldig en bleef dit ook doen, mede door de uiterst sportieve tegenstander die niet ging schoppen of klieren maar gewoon hun best bleef doen. In de 78e minuut pikte Nancy ook weer haar doelpuntje mee via een individuele actie. Een evenaring van de 10-0 vorig jaar behaald in de kwartfinale van het bekertoernooi lag op de loer, maar werd nog even uitgesteld toen de pegel van Nancy de lat teisterde; het zou slechts uitstel van executie zijn want Nathalie zorgde in de 84e minuut voor het slotakkoord door van dichtbij met links hard binnen te schieten.

Uit respect voor de tegenstander werd dit doelpunt niet uitbundiger gevierd dan de andere negen; een team als VV Keer is een sieraad voor de sport. Deze meiden hebben wellicht minder talent maar spelen met veel vreugde en knokken met alles wat in hun zit! Deze avond was deze inzet echter niet voldoende omdat ze een tegenstander troffen die optimaal gemotiveerd was, waar enkele speelsters in absolute topvorm verkeerden, dat als team optrad en hiermee liet zien hoe goed ze kunnen voetballen.

Na een snelle douche kon daarna het feestje beginnen; het bleef nog lang onrustig op de Zandweg……

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie