Met de remise van koploper Baronie is de spanning in de titelrace in de hoofdklasse B weer een stukje toegenomen. Gemert, Halsteren en Groene Ster kropen dichterbij en de jacht op de Bredanaars is nadrukkelijk heropend. Deze hordes moeten de titelkandidaten nog nemen.

Alle vier de ploegen (Unitas dus niet meegerekend, zie stand onderaan) komen nog concurrenten tegen onderweg naar de meet. De programma’s en pijnpunten op een rijtje.

BARONIE

Nog zes wedstrijden speelt Baronie dit seizoen. 5 en 12 mei is de ploeg van Jurriaan van Poelje vrij. De Bredanaars spelen vijf van de zes wedstrijden tegen ploegen uit het linker rijtje. Op 14 april komt Groene Ster op bezoek: een van de drie ploegen waarvan Baronie verloor dit seizoen. De grote kraker wacht op de slotdag van de competitie, dan komt Gemert op bezoek. Thuis is Baronie nog ongeslagen. De ploeg is tevens leider in de tweede periode.

GEMERT

Nog zeven wedstrijden voor Gemert, ééntje meer dan de koploper Baronie. Twee verliespunten minder heeft de ploeg van Reinald Boeren. Gemert begint met een uitwedstrijd tegen Unitas, dat op zes verliespunten van de koploper staat, maar wel al de eerste periodetitel in bezit heeft. Het zwaartepunt ligt ook voor Gemert in de slotfase van de competitie. Op 12 mei komt Halsteren op bezoek. Het eerdere duel tussen de twee won de West-Brabantse ploeg. Het best wordt voor het laatste bewaard: Baronie – Gemert.

HALSTEREN

Perry Bierkens hielp Halsteren zondag over het dode punt heen, waardoor de ploeg van Ruud Pennings hoop mag blijven houden op de titel. Halsteren moet wel hopen op fouten van Baronie en Gemert en zelfs Groene Ster. Dat terwijl het zelf alleen nog tegen Gemert speelt, op 12 mei. Een fout maken tegen een ploeg als De Meern kan dodelijk zijn.

GROENE STER

Het zwaarste programma heeft Groene Ster. Misschien niet qua tegenstanders, maar wel wat aantal duels betreft. Donderdag 28 maart komt de Limburgse ploeg namelijk al in actie voor de districtsbeker. Drie dagen later moet Groene Ster op bezoek bij Meerssen. Groene Ster komt verder alleen nog concurrent Baronie tegen.

Bron: BN DeStem/Dennis Kas en cover foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie