Op 29 maart vond voor de eerste keer de Geheugentafel plaats in HuB. Kerkrade. Dit was een bijeenkomst over dementie, geïnitieerd door Alzheimer Parkstad Limburg en Bibliotheek Kerkrade e.o.

Wethouder Leo Jongen (Ouderenbeleid) was aanwezig: “Mensen met geheugenproblemen, mantelzorgers en professionals kunnen elkaar ontmoeten aan de Geheugentafel in de bibliotheek. De ontmoeting en het gesprek met elkaar staan centraal. Iedereen is welkom!”, aldus wethouder Jongen.

De bibliotheek zorgt voor een plezierige ontmoetingsplek. Een vrijwilliger van Alzheimer Parkstad Limburg is aanwezig om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden. Er is ook een EHBD-(Eerste Hulp Bij Dementie)koffer aanwezig met allerlei informatiemateriaal.

Boeken over dementie

HuB. Bibliotheek Kerkrade heeft ook boeken rondom het thema dementie en geheugen. Kom langs tijdens openingstijden van de bibliotheek en neem een kijkje

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie