Bijzondere opening van de Botanische tuin in 2019 haar 80e verjaardag viert

 

 

Op zaterdag 6 april 2019 vindt om 12.00 uur in de Botanische Tuin de traditionele seizoensopening plaats.

“Een bijzondere opening aangezien de Botanische tuin in 2019 haar 80e verjaardag viert”, aldus wethouder Jo Schlangen (Cultuur & Monumenten). “Samen met alle vrijwilligers vormt de opening de start van een feestelijk jaar”, vervolgt bestuurslid Ger Manderveld. “We heten iedereen van harte welkom bij de opening”.

 

Monumentale parel . “De Botanische Tuin Kerkrade is een van de monumentale parels in Kerkrade en daar mogen we trots op zijn. Het bestuur van de tuin wil de bekendheid van deze mooie tuin vergroten”, geeft Ger Manderveld aan. “We gaan dan ook alle mogelijke kansen benutten om meer bezoekers te ontvangen in onze tuin. We passen het Theehuisje binnenkort zodanig aan dat naast koffie en thee ook een lunch geserveerd kan worden”.

Ook het rondleiden van groepen bezoekers met een gids zal binnenkort weer tot de mogelijkheden behoren. Vergaderen in ruimtes in serene rust, bruiloften en netwerkbijeenkomsten zijn ook mogelijk.

 

80 jaar.  2019 wordt een feestjaar voor de Botanische Tuin vanwege het 80-jarig bestaan. Naast de seizoensopening staat op zondag 5 mei 2019 de Voorjaarsfair op het programma. Binnenkort volgt het resterende jaarprogramma van de Botanische Tuin Kerkrade.

 

Openingstijden De Botanische Tuin Kerkrade is vanaf zaterdag 6 april 2019 dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De tuin is gelegen aan de Hubertuslaan 74 in Terwinselen, Kerkrade-West. Houd de Facebookpagina van de Botanische Tuin en de website www.botatuin.org in de gaten voor actuele informatie.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie