Tienduizendste bezoeker Basquiat tentoonstelling in het zonnetje gezet

 

Basquiat –  the artist and his New York scene
SCHUNCK Glaspaleis Heerlen

2 februari t/m 2 juni 2019

 

Culturele instelling SCHUNCK in Heerlen zette de tienduizendste bezoeker aan de tentoonstelling Basquiat – the artist and his New York scene vandaag in het zonnetje.   

 

Tegen het middaguur was het zover. Op dat moment kochten de heer Rob Boddeke en mevrouw Georgine Voogt uit Heemstede tickets voor de Basquiat tentoonstelling in het Heerlense museum. Zij waren daarmee de tienduizendste bezoeker. Meneer en mevrouw ontvingen bloemen en felicitaties van directeur Kor Bonnema, en een prijzenpakket van de tentoonstellingspartners Parkstad Limburg Theaters, VVV Zuid Limburg, gemeente Heerlen, 100% Heerlen en Heerlen Mijn Stad. Vervolgens vertrokken de winnaars de museumzaal in voor een privé tour met gids door de tentoonstelling. “We zijn ontzettend verrast. De tentoonstelling stond al langer op onze wensenlijst. Wat een mooi toeval dat we onze dagtocht in Limburg vandaag in Heerlen zijn begonnen.”, aldus mevrouw Voogt.

Met deze mijlpaal liggen de bezoekersaantallen voor de expositie goed op koers, vertelt Kor Bonnema, algemeen directeur SCHUNCK: “Wekelijks vinden vele bezoekers hun weg naar de tentoonstelling in het SCHUNCK Glaspaleis. Tienduizend tot nog toe. Daarnaast is er een uitgebreid publieksprogramma met lezingen, Buurtbattles [red.: hiphop-wedstrijden in buurthuizen), films, workshops, schoolrondleidingen, performances, Basquiat Cafés, een eindexamenexpositie en meer [red.: zie basquiat.schunck.nl/events]. Ook deze activiteiten kunnen op veel belangstelling rekenen. Zo inspireren we ook mensen die in eerste instantie wellicht geen museumbezoeker zijn  met het verhaal van Basquiat en zijn New York scene. Het totale bereik van het Basquiat project is hiermee ongekend groot.”

Basquiat – the artist and his New York scene. De tentoonstelling vertelt aan de hand van ruim 300 kunstwerken het verhaal van de wording van een jonge, onbekende Basquiat tot een kunstenaar van wereldfaam in de bruisende New Yorkse kunstscene van de vroege jaren ’80. De presentatie omvat de tentoonstelling Basquiat Before Basquiat: East 12th Street 1979-1980, samengesteld door het Museum of Contemporary Art Denver.

Het SCHUNCK Glaspaleis aan de Bongerd in Heerlen is een culturele instelling met een museum voor moderne en hedendaagse kunst, een architectuurinstituut, een bibliotheek en een muziek- en dansschool. SCHUNCK heeft meerdere vestigingen in de wijken van Heerlen. Het Glaspaleis staat op de lijst van 1.000 belangrijkste gebouwen van de 20e eeuw van de International Union of Architects en wordt in één adem genoemd met de belangrijkste monumenten van het Nieuwe Bouwen, zoals het Rietveld Schröderhuis en de Van Nellefabriek.

Basquiat – the artist and his New York scene

SCHUNCK Glaspaleis

2 februari t/m 2 juni 2019

De tentoonstelling is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Maandag gesloten

SCHUNCK – Bongerd 18, 6411 JM Heerlen

+31 (0)45 577 22 00

www.schunck.nl

Foto’s Schunck

 

Geef een reactie