De 3e kampioenstitel voor U10 is bijna binnen

Ze zijn al 2 jaar op rij het beste team van Limburg!

De U10 van Tracks Parkstad speelt in de 1e klasse A. Dit is de hoogste klasse in basketbal voor de kinderen tot en met 10 jaar. Na 6 wedstrijden gespeeld te hebben staan ze ruimschoots bovenaan in het klassement.

 

De laatste competitiewedstrijd waar ze definitief het kampioenschap kunnen binnen slepen wordt gespeeld op zaterdag 13 april om 11.00 uur thuis (In de Biessen, Hoensbroek). Ze spelen dan tegen de nummer 2 High Five uit Tilburg.

Als ze deze wedstrijd winnen dan zijn ze het beste team van Nederland in hun klasse!

De man achter dit succes is Jalal Kabi. Jalal heeft zelf professioneel basketbal gespeeld op het hoogste niveau in Marokko. Zijn kennis, ervaring maar vooral passie voor deze sport brengt hij graag over aan de jeugd. Hij is gaan coachen sinds zijn tweelingzoons ook een interesse begonnen te krijgen in het basketbal. In het begin was hij alleen nog de vader die zijn kinderen naar basketbal bracht. Maar slechts na enkele weken begon het hem toch te kriebelen om de jongste leden van Tracks het spel spelenderwijs te gaan aanleren. En moet je zien waar ze nu staan.

 

Elke dinsdag- en donderdagavond wordt er onder zijn leiding getraind in de Varenbeuk in Heerlen. Jalal zijn kracht is het positiespel, samen werken en tempo maken. Hij leert het team samen te spelen waardoor ook elke positie en speler in de wedstrijd wordt benut. De kinderen weten precies wat er van hen verwacht wordt tijdens een wedstrijd. Het team en de coach zijn in de loop der jaren een hecht team geworden. En daar kan geen kampioenschap tegen op!

 

 

Contactpersoon:  Jalal Kabi (coach)

Tracks Parkstad Telefoon: (06) 26883893

https://www.tracksbasketball.nl/

https://www.facebook.com/tracksparkstadu10/

Foto’s en tekst Tracks Parkstad

 

Geef een reactie