Datum: Zondag 7 april  2019 

FC Hoensbroek 1 – Caesar 1: 1-3(1-1)

Scoreverloop: 23e min. 0-1 Stefan Hagens(pen.), 38e min. 1-1 Dennie de Vries(pen.), 66e min. 1-2 Guido Kaanen en 79e min. 1-3 Ferry Janssen.

“FC Hoensbroek zoekt afmaker. U kunt uw sollicitatie richten aan onze trainer”. Het had zomaar een advertentie in een van de bladen kunnen zijn. Het bekende euvel van Hoensbroek kwam ook deze wedstrijd weer aan het licht. De formatie van René Smeets scoorde dit seizoen pas 19 keer in 20 wedstrijden. Ook tegen Caesar liet de ploeg een legio aan kansen onbenut. Door de winst van Simpelveld is de ploeg zelfs afgezakt naar de laatste plaats in de 2e klasse G.

Hoensbroek begon wat aftastend aan de wedstrijd. Na ruim 10 minuten spelen viel er de eerste kans te noteren namens de gasten. Guido Kaanen schoot maar rakelings naast. Hierna nam FC Hoensbroek het initiatief snel over. Dennie de Vries bediende Guyvan Maessen op maat. Maar oog in oog met doelman Gubbels wist Maessen niet tot scoren te komen. Een minuut later was het collega-aanvaller Yannick Kramer, die in zeer kansrijke positie een enorme kans onbenut liet. In de tegenstoot van Caesar was het Guido Kaanen, die zijn schot maar ternauwernood geblokt zag worden. Een minuut later stond er tegen de verhoudingen in toch de 0-1 op het scorebord. Na een lichte touché van Gijs van den Boogaard tegen Tim van de Geijn was het Stefan Hagens, die de toegekende penalty onberispelijk binnen schoot. Maar de thuisploeg rechtte zijn rug en ging op zoek naar de gelijkmaker. En tot tweemaal toe wilde “Vrouwe Fortuna” niet meewerken. Eerst zag Guyvan Maessen zijn inzet op de paal belanden en een paar tellen later was het Yannick Kramer die zijn schot op de dwarsligger mikte. Vijf minuten later was het wederom Hoensbroek, dat een dot van een kans liet liggen. Opnieuw had Guyvan Maessen de zenuwen niet onder controle en strandde op Caesar-doelman Gubbels. Toch was de 1-1 niet veel later een feit. Een onnodige duw van  Lars Voskuilen op Yannick Kramer noodzaakte scheidsrechter de Graaf de bal ook voor Hoensbroek op de stip te leggen. Dennie de Vries liet vervolgens Pim Gubbels kansloos. Vlak voor de thee had ook nog de 1-2 op de teller moeten staan. Maar ook Dennie de Vries wist een prima kans niet tot doelpunt te promoveren.

In de pauze wreef Caesar-trainer Danny Volkers zich eens goed in zijn ogen. Dit kan toch niet waar zijn. We leven nog. Hoensbroek had  op een ruime voorsprong moeten staan, maar het is gelukkig slechts 1-1.

In de 2e helft viel er lange tijd amper iets te beleven. Beide ploegen hielden het tempo laag waardoor beide doelmannen amper iets te doen kregen. Halverwege de 2e helft kwam Caesar toch onverwacht op een 1-2 voorsprong. Op aangeven van Sonny Janssen was het de boomlange Guido Kaanen die ongehinderd kon binnenkoppen. Hoensbroek schakelde nu een tandje hoger en een kwartier voor tijd had de gastenploeg wederom een engeltje op de lat zitten. Nu was het Dennie de Vries die zijn geplaatste bal op het aluminium zag belanden. Vijf minuten later viel de definitieve beslissing in de wedstrijd. Uit een hoekschop van Stefan Hagens was het aanvoerder Ferry Janssen, die listig binnen tikte bij de 1e paal.: 1-3.

Wederom bleef FC Hoensbroek onnodig met lege handen achter. Een karrevracht aan onbenutte kansen in de 1e helft brak de Hoensbroekse ploeg uiteindelijk op. Tot overmaat van ramp pakte naaste concurrent Simpelveld ook nog de volle buit, waardoor Hoensbroek nu hekkensluiter is. Maar er zijn nog 5 finales te gaan. En de met name prima 1e helft moet de burger toch moed geven. Het kwartje zal toch een keer de kant van Hoensbroek opvallen.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie