RKHBS wint ook uit tegen Kerkrade West

Na de ruime thuis-overwinning van vorige week tegen Kerkrade West, stond hedenmiddag het uitduel tegen dezelfde tegenstander op het programma. Thymo Griesenbrock was teruggekeerd in de ploeg en Wesley Weijgerse was weer de vervanger voor de langdurig geblesseerde Bram Bemelmans. Dezelfde Wesley Weijgerse deed in het eerste kwartier van de wedstrijd van zich spreken door een aantal mooie acties op de linkerflank.

Helaas stond het vizier bij de rest van de voorhoede nog niet op scherp in de eerste 45 minuten waardoor deze acties niet beloond werden. De thuisploeg drukte een zwak acterend RKHBS terug op eigen helft, maar misten zelf het raffinement om de doelman van RKHBS, Toine Diederen, echt in de problemen te brengen. Met een logische 0-0 stand gingen beide ploegen dan ook de rust in.

De thee had de mannen van Mike Bisschops blijkbaar goed gedaan. Een lange bal richting linker zijde schoot door richting Brian Amkreutz. Hij leek het leer voor te gaan zetten, maar knalde tot verrassing van de doelman leep raak in de korte hoek: 0-1. Even later werd een overtreding gemaakt op Steffan Wesche op eigen helft waarna Tom Romeijn de vrije trap nam. Zijn lange bal richting hoek 16 meter werd op waarde geschat door Yarin Meessen, die de doelman kansloos liet met een fraaie kopbal in de lange hoek: 0-2. De thuisploeg zette aan om nog iets van deze zonnige middag te maken. Bij een hoge bal voor het doel bleef Toine Diederen op zijn doellijn, waarna Kai Sterk rakelings over het doel kopte.

Na een enorme blunder in de verdediging van Kerkrade West kwam even later Mick Mijnes in balbezit aan de rand van de 16 meter. De keeper kwam uit zijn doel, maar werd verschalkt door een fraaie lob van Mick: 0-3. RKHBS vond het wel goed zo en probeerde de wedstrijd te controleren door de bal rond te spelen. De thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen en bleef op een doelpunt jagen. Vlak voor tijd gaf de verder goed leidende scheids een vrije trap aan de rand van de 16 meter na een goede normale sliding op de bal. Deze werd door Kai Sterk hard in de muur geschoten waarbij de scheidsrechter in de kluwen van spelers gezien had dat de bal met de arm aangeraakt werd: penalty. Dit cadeautje werd dankbaar uitgepakt door de thuisploeg waardoor de hatelijk 0 werd weggepoetst en de eindstand op 1-3 bepaald werd. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen sv Zwart Wit ’19 uit Eys op het programma. Succes mannen!