FITHEID IN SIMPELVELD ONDER DE LOEP  

 

Sporten en bewegen is gezond, dat weten veel mensen. Maar wat is gezond? En hoe fit zijn de ouderen in Simpelveld eigenlijk? BAS organiseerde een fitheidstest samen met het Paramedisch Centrum Simpelveld. En het is goed gesteld met de fitheid in Simpelveld!

 

Aan de test deden 33 senioren mee tussen de 59 en 80 jaar. Tijdens de test werd hun conditie, spierkracht en flexibiliteit gemeten. Maar ook BMI, hartslag en bloeddruk. De fitheid van de deelnemers is goed! Ongeveer 79% is op basis van de lichaamsmetingen gezond. De meesten zijn nog lenig en lopen weinig risico om te vallen. Meer dan 85% van de deelnemers heeft nog voldoende kracht in armen en benen. De meeste senioren gaven hun fitheid een 7 of hoger. Het is dus goed gesteld met de fitheid in Simpelveld. De meeste deelnemers willen graag verder met sport en bewegen. Na afloop werden dan ook de resultaten besproken en ontving iedere deelnemer persoonlijk advies op weg naar een geschikte beweegactiviteit of sport, zoals Seniorenfit of Sportief Bewegen.

Benieuwd naar de resultaten van de fitheidtesten? Kijk op www.samenbas.nl onder het kopje ‘nieuws’.

Foto´s Gemeente Simpelveld

Geef een reactie