Voor zondag a.s. staat een heuse kraker op het programma in de vierde klasse B. In Lemiers treffen Rood Groen LVC’01 en KVC Oranje op elkaar. Als je naar de stand op de ranglijst kijkt, mag gerust geconcludeerd worden dat hier sprake is van een kraker.

 

KVC Oranje is op weg naar de titel, daar twijfelt eigenlijk niemand meer aan. Alhoewel, wiskundig gezien kan ook Rood Groen LVC’01 de koploper nog achterhalen en zelfs passeren. Dan zal, om te beginnen, van KVC Oranje gewonnen moeten worden. Onmogelijk is dat zeker niet, want de ploeg van speler/trainer Jeremy van Wissen, beschikt over veel voetballend vermogen. Een overwinning is ook van waarde om een plek op de ranglijst te bemachtigen die straks recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Trouwens, ook de derde periodetitel is nog een reële optie voor de mannen uit het Heuvelland. Het is dus min of meer erop of eronder voor Rood Groen LVC’01.

Voor KVC Oranje is het uitgangspunt anders. In theorie kan de ploeg zondag al kampioen worden. Bij het ter perse gaan van het onderhavige artikel dan (woensdag). Daar zijn wel de nodige voorwaarden aan verbonden. Voerendaal zal op donderdag bij Abdissenbosch en zondag bij Passart-VKC punten moeten laten liggen, WDZ thuis tegen Brunssum en RKHBS thuis tegen Zwart Wit’19 moeten ook in de fout gaan. Én, last but not least, KVC Oranje moet ook nog eens winnen in Lemiers. Dat laatste alleen al is voorwaar geen sinecure. Als de twee teams op elkaar treffen is er meestal sprake van spannende confrontaties.

Er zou dus aan heel veel voorwaarden voldaan moeten zijn, wil KVC Oranje deze speelronde al de titel grijpen. Waarschijnlijk zal het feest in Kerkrade dan ook nog even moeten worden uitgesteld. Neemt niet weg dat de confrontatie in Lemiers bol zal staan van de spanning. Kampioen word je niet elk jaar, dat brengt, zo leert de ervaring, spanning met zich mee. Niets mis mee, en een leukere spanning dan die welke je ondervindt als je onderin de ranglijst bivakkeert. Thuisclub Rood Groen LVC”01 wil ook een prijs, moet daarvoor winnen en zal ook zenuwen kennen.

Verder weten we dat het twee ploegen betreft die willen voetballen. De beide oefenmeesters, Jeremy van Wissen van Rood Groen LVC’01 en Paul van Putten van KVC Oranje zijn eerder aanhangers van de stijl Pep Guardiola dan die van José Mourinho. Redenen genoeg dus, zou je zo zeggen, om zondag een bezoek te brengen aan Sportpark Lemiers aan de Oude Akerweg in Vaals (Lemiers). Alle ingrediënten voor een heerlijke pot voetbal lijken aanwezig.

Trouwens, er zijn minder fraaie locaties in onze omgeving om op een mooie zondagmiddag te vertoeven. Een combinatie van een fiets- of wandeltocht rondom Holset met deze voetbaltopper is ook geen verkeerd idee.

Rood Groen LVC’01 en KVC Oranje heten u in ieder geval graag welkom, zondag om half drie.

 

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie