Stadsreus Lucius verlaat ouderlijk huis

komt zondag 14 april naar Kasteel Hoensbroek

Vanaf zijn geboorte (eind jaren ‘90 van de vorige eeuw) woont stadsreus Lucius in zijn ouderlijk huis in Eikenderveld. Nu Lucius volwassen geworden is verlaat hij binnenkort zijn jarenlange thuishaven om een nieuwe vaste stek in het Thermenmuseum te vinden. Een en ander gaat natuurlijk niet met stille trom. Op zaterdagmiddag 11 mei staat een feestelijke stoet vanuit het Eikenderveld richting hartje Heerlen op het programma.

Voorafgaand aan deze feestelijke stoet, wordt Lucius op zondag 14 april in vol ornaat op het voorplein van kasteel Hoensbroek opgebouwd. Vanaf 10.00 uur zijn de technische mensen rondom Lucius druk doende om hem in volle glorie te doen herrijzen. Tegen de middag sluiten de begeleiders van Lucius aan en passen hun kledij waarin zij de stadsreus op zijn tocht zullen vergezellen.

Iedereen is welkom om te komen kijken naar het wel en wee van de Heerlense stadsreus Lucius op zondag 14 april van 10.00 tot 14.00 uur. Dit is gratis en gebeurt op het voorplein van kasteel Hoensbroek. Diverse vrijwilligers die de Heerlense stadsreus op zijn aanstaande tocht begeleiden zijn aanwezig en geven met plezier tekst en uitleg.

Feestelijke stoet op zaterdagmiddag 11 mei
Na deze ‘generale repetitie’ staat op zaterdagmiddag 11 mei de feestelijke overdracht van stadsreus Lucius op het programma. Een reusachtige feestdag waarvan het officiële programma rond 14.00 uur start.

Meer informatie over de feestelijke stoet op zaterdagmiddag 11 mei volgt nog.

Foto’s Kasteel Hoensbroek

Geef een reactie