Wonderful Losers: A different World is te zien in het filmhuis de Spiegel

 

Italië/Litouwen, 2019 / 71 minuten
Regie: Arunas Matelis
Met: Massimo Branca, Daniele Colli en Paolo Tiralongo
Ondertitel: Nederlands – Zonder pauze.

Documentaire

 

ZA. 20 APRIL / 20:00 UUR

 

 

Bewegende poëzie en tegelijkertijd een unieke inkijk in het professionele wielrennen. 

Niet de vedette staat centraal, maar de knecht. Zonder deze wielrenners kan een kopman niet winnen. Zo glanzend als de overwinningen in het professionele wielrennen kunnen zijn, zo onzichtbaar zijn de renners in de staart van het peloton. Deze knechten stellen alles in het werk om hun kopman naar de overwinning te helpen. Vaak zijn het renners die vroeger voorbestemd waren tot meer, maar die op een gegeven moment hun carrière zijn gaan opofferen voor hun ploegmaten. Matelis volgde zeven jaar lang deze waterdragers en ook de hulpverleners tijdens de Giro d’Italia. Van dichtbij filmde hij de valpartijen en volgde hij het herstel van de renners door de ogen van een medisch team.

De relatie tussen leider en helper is prachtig in beeld gebracht, tussen de baas en degene die zich in het peloton voor hem opoffert. Terwijl de kopman strijdt voor de zege, ploetert en zwoegt de waterdrager buiten het zicht van alle media voort.

Na deze film krijgt winnen een andere betekenis voor je.

Beste Documentaire op het International Warsaw Film Festival

Filmhuis De Spiegel
Schunck 5.0 Bongerd 18
045 577 22 79
reserveringen
info@filmhuisdespiegel.nl
www.filmhuisdespiegel.nl

 

Geef een reactie