HeerlenMondiaal organiseert Goede Vrijdagviering

 

Solidariteitsviering over lijden, mensenrechten, strijd en inzet en verbondenheid.

Een aantal groepen in Parkstad Limburg dat zich, verenigd binnen HeerlenMondiaal, bezig houdt met mondiale thema’s viert sinds jaren samen de Goede Vrijdag. De naam Jezus van Nazareth is verbonden met deze dag. Hij kreeg te maken met bruut geweld, zoals zoveel mensen voor hem en na hem. Jezus is ook een persoon die ons laat zien wat onderlinge verbondenheid en solidariteit kan betekenen.

Dit jaar staat de bijeenkomst in het teken van het Vasten-hongerdoek `Mens, waar ben je?`, gemaakt door Uwe Appold uit Flensburg. Hij is designer, beeldhouwer en schilder. Uwe Appold over het doek: “De vraag is niet: waar is God in heel dit gebeuren, maar waar is de mens?” Dit doek over solidariteit zal ons met medewerking van Guus Prevoo, projectleider Vastenactie, door de viering leiden.

Tevens komen jongeren van Jeugdkring Chrisko die zich inzetten voor leeftijdsgenoten in Nepal, vertellen over hun motivatie en ervaringen. Daarnaast is er aandacht voor het Vastenactieproject ‘ Schoon water verandert alles’ .

• Plaats: 2, 6411 KE Heerlen.

Programma: 19 april:
14.30 uur: ontvangst met koffie / thee.
15.00 uur: welkom – viering met muzikale omlijsting.
Vanaf ± 15.45 uur: gelegenheid tot napraten.

• Vanzelfsprekend is iedereen van harte welkom.

• Meer informatie: Ans Houben, Missionair Overleg Parkstad, telefoonnummer 045-5412448.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie