Titel komt heel dichtbij

De topper in 4B tussen Rood Groen LVC’01 en KVC Oranje eindigde in een 1-0 overwinning voor de bezoekers. Het kampioenschap van de oranjehemden komt daardoor heel dichtbij. Rood Groen LVC’01 behoudt, ondanks de nederlaag, uitzicht op een plek in de nacompetitie.

 

Binnen de gelederen van de thuisclub was men voor aanvang van het duel sceptisch over de kansen van de eigen ploeg in deze confrontatie. Uitgesproken werd dat KVC Oranje het verreweg beste team in 4B heeft en in deze ontmoeting als favoriet moest worden bestempeld. Wellicht terecht, maar in voetbal moet een favorietenrol altijd eerst nog maar eens bewaarheid worden, ook deze keer dus.

In de aanvangsfase kwam thuisclub Rood Groen van trainer Jeremy van Wissen als eerste tot gevaarlijke acties. Na een voorzet van Youri Pietersma vanaf rechts kopte Scott van Delden richting de rechter benedenhoek van het KVC-doel. Doelman Lars van der Weide keerde de inzet bekwaam. Even later volgde wederom een voorzet vanaf de rechter kant, nu van de voet van Nigel Bougard. Dominique Vanweersch leek te kunnen scoren, maar verdediger Tom Konings van KVC Oranje voorkwam dat. Daarna toverde de thuisclub nog een fraaie combinatie over links op de mat. Direct betrokkenen daarbij waren Youri Pietersma, Scott van Delden en Brian Savelberg. De laatste deponeerde de bal uiteindelijk in het zijnet.

Gaandeweg werd KVC Oranje beter. Het voetballend vermogen van de ploeg kwam meer en meer tot uiting. Nog binnen het kwartier resulteerde dat in de 0-1. Chris Frauenrath zette Mel Angerer op links aan het werk. Mel, de snelle, Angerer omspeelde een tegenstander en legde vanaf de achterlijn af op Scott Vienerius. Die hoefde de bal nog maar tegen het net te prikken en deed dat maar al te graag: 0-1.

In het verdere verloop van de eerste helft kregen de bezoekers meerdere kansen om de voorsprong uit te bouwen. Eerst zette Chris Frauenrath ploeggenoot Mel Angerer oog in oog met thuisclubgoalie Björn Geelen. De keeper kwam als winnaar uit het duel tevoorschijn. Uit een vrije trap van Jordi Schmitz vanaf rechts ging de bal via de vingertoppen van Geelen tegen de lat, waarna Martijn Sangen in de rebound over pegelde. Een inzet van Ritch Vienerius tenslotte was eenzelfde lot beschoren.

Na de hervatting veranderde het spelbeeld. Was KVC Oranje in de eerste helft absoluut de bovenliggen de partij, na de hervatting wist de thuisclub de zaak meer in evenwicht te brengen. Dat bewerkstelligde de ploeg van Jeremy van Wissen door meer strijdlust in de arena te brengen. Tot echte grote kansen op de gelijkmaker overigens leidde dat niet, met in ieder geval één uitzondering dan toch.  Nigel Bougard zag, staande op een kleine dertig met van de veste van KVC-doelwachter Lars van der Weide, ruimte om uit te halen. Dat deed hij met rechts. Zijn streep kwam, tot opluchting van Van der Weide en alles wat KVC Oranje een warm hart toedraagt, via de buitenkant van de rechter paal terug het veld in.

Naarmate Rood Groen LVC’01 meer aandrong ontstond er achterin meer ruimte. KVC Oranje kreeg, mede als gevolg daarvan, nog een aantal kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar verzuimde die te verzilveren. Één actie verdient absoluut nog vermelding. Mitchel Flecken, aanvaller van origine, wordt dit seizoen door de technische staf van oranje-wit veelal ingezet als dienende kracht in het linker gedeelte van de defensie. Van die taak kwijt hij zich uitstekend. Ook in deze wedstrijd deed hij dat. Maar hij had nog iets extra’s in petto deze keer, misschien wel de mooiste actie van de wedstrijd. Als je kijkt met een oranje bril dan toch. Hij won maar weer eens zijn persoonlijke duel, ging met de bal aan de voeten op pad om pakweg 70 meter verder, na een aantal opponenten achter zich te hebben gelaten, oog in oog te verschijnen met thuisclubdoelman Björn Geelen. Die laatste voorkwam de 0-2 bekwaam, maar dat deed niet af aan de schoonheid van de actie van Flecken, later niet voor niets gekroond tot ‘Man of the match’.

Rood Groen LVC’01 speelt komende zaterdag (18.00) thuis tegen Zwart Wit’19 uit Eys. KVC Oranje gaat Paasmaandag (14.30) op bezoek in Terwinselen, voor de derby tegen stadsgenoot RKTSV.

Mogelijk kan de ploeg daar na afloop al het kampioenschap vieren.

Dan moet er wel gewonnen worden én moet Voerendaal zaterdag bij Kakertse Boys of en/of Paasmaandag thuis tegen Rood Groen LVC’01 punten laten liggen.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie