Woensdag 24 april presenteert de Oefenbunker zijn nieuwe opnamefaciliteiten

Woensdag 24 april presenteert de Oefenbunker zijn nieuwe opnamefaciliteiten, welke mogelijk zijn gemaakt dankzij de steun van het Coöperatiefonds van Rabobank Zuid-Limburg Oost. Tijdens de presentatie zullen diverse optredens van jong Parkstad poptalent de revue passeren welke uiteraard ook live worden opgenomen. Daarnaast is er gelegenheid om een kijkje te nemen in de nieuw ingerichte studio van de Oefenbunker, waar opnames gemaakt en gemixt kunnen worden. Iedereen is van harte welkom. De avond is gratis toegankelijk en start omstreeks 19.30 uur.

Voor veel beginnende artiesten is een goede (live) opname niet direct bereikbaar ondanks dat tegenwoordig veel met een pc mogelijk is. Je moet toch iets afweten van opnametechniek en de benodigde randapparatuur hebben. Vandaar dat een opnamefaciliteit perfect past in de activiteiten van de Oefenbunker die zich richt op talentontwikkeling in de breedste zin van het woord.

Het stichtingsbestuur is dan ook erg blij dat het Rabobank Coöperatiefonds het mogelijk maakte de benodigde apparatuur aan te schaffen. Daarmee worden jonge artiesten in Parkstad in staat gesteld representatieve (live) opnames te maken en te (laten) mixen. Die kunnen ze gebruiken voor bijvoorbeeld pr- of oefendoeleinden. Reden voor Rabobank Zuid-Limburg Oost om een bijdrage te leveren is de functie van de Oefenbunker als creatieve broedplaats, waardoor het culturele klimaat in Parkstad versterkt wordt. “We zijn bijzonder blij met deze bijdrage”, aldus Andreas Philipp, voorzitter Stichting Oefenbunker Live.

Na enkele maanden van voorbereiding is nu het officiële moment aangebroken om de apparatuur en mogelijkheden te presenteren en te demonstreren. De muzikale omlijsting van die avond wordt verzorgd door jonge muzikanten van The Key sessions, Puple Nature, Eva Kroezen (finalist Kunstbende) en 2Matter, die als eerste meteen een live opname krijgen van hun optreden. De avond wordt afgesloten door de jonge DJ Drssn eveneens finalist Kunstbende.

Stichting Oefenbunker Live De stichting Oefenbunker Live is de drijvende kracht achter de activiteiten in de Oefenbunker, een unieke plek in Landgraaf waar jongeren en iets ouderen samen genieten van het actief bezig zijn met (pop)muziek. Onder het motto “Jij kunt…. Mee doen – Leren doen – Zelf doen – Samen doen” kun je in de Oefenbunker muziek leren spelen, repeteren, het podium beklimmen of als vrijwilliger meewerken. Volgens de visie van de stichting is de Oefenbunker een inspirerende broedplaats voor jong creatief (muziek) talent. De missie is letterlijk en figuurlijk ruimte bieden aan muziek en creatief talent rondom (pop)muziek. De pay off van De Oefenbunker is: “Hier schuilt muziek.” Niet voor niets. De Oefenbunker is een podium voor lokaal, regionaal, nationaal én internationaal talent. Jazz, punk, pop, dj of singer-songwriter, elke muzieksoort is hier op z’n plek en welkom. Zo’n 30 bands kruipen wekelijks in de repetitieruimtes en per jaar vinden zo’n 70 concerten plaats. Elk evenement, elk concert wordt door vrijwilligers uitgevoerd. Zonder hun inzet zou de Oefenbunker niet kunnen bestaan. Hun passie en inzet zijn onontbeerlijk.

Stichting The Key Sessions The Key Sessions is een stichting die het voor jongeren mogelijk maakt om samen op een vrije en ongedwongen manier muziek te maken. De groep is bedoeld voor jeugdigen tussen 12 en 22 jaar met een rugzakje, afkomstig uit Parkstad.

Programma: 19:00 Ontvangst 19:30 Welkom door Andreas Philipp, voorzitter Stichting Oefenbunker Live 19:45 The Keysessions? Door Ben Kroezen, voorzitter Stichting The Keysessions 19:55 The Key Sessions 20:20 Purple Nature 20:35 “Kijkje in de keuken” opname en mix in studioruimte met Eva Kroezen (finalist Kunstbende) 21:00 2Matter 21:15 Drssn (finalist Kunstbende

Tekst en Foto Oefenbunker

Geef een reactie