NIEWIADOMA WINT DERDE AMSTEL GOLD RACE LADIES EDITION

KATARZYNA NIEWIADOMA WINT DE DERDE EDITIE VAN DE AMSTEL GOLD RACE LADIES EDITION VOOR ANNEMIEK VAN VLEUTEN EN MARIANNE VOS NA EEN SPANNENDE EN MOOIE KOERS DOOR HET LIMBURGSE HEUVELLAND.

 

Op 80 km van de finish reed een kopgroep bestaande uit zes rensters waaronder Nina Buijsman van team Parkhotel Valkenburg vooruit. De kopgroep hield stand tot 50 km van de meet. De groep met favorieten sloot vervolgens aan bij de overgebleven vier koploopsters. Trek Segafredo maakte daarna de koers heel hard in aanloop naar de finale. In deze kopgroep zaten grote namen zoals Deignan, Niewiadoma, Brand, Longo Borghini, Van Dijk, Van der Breggen en Van Vleuten.

Het tempo bleef continu hoog. Na een aantal schermutselingen reed Longo Borghini alleen weg en pakte 14 seconden, waarna Amanda Spratt en Moolman aansloten. Op de laatste passage Bemelerberg probeerde Annemiek van Vleuten de sprong te maken naar de koplopers maar werd vervolgens weer gecountered door Anna van der Breggen. De groep der favorieten haalde de koplopers in de afdaling van de Daelhemmerweg in om gemeenschappelijk aan de finale passage Cauberg te beginnen. Annemiek van Vleuten ging als eerste aan op de Cauberg waarop Niewiadoma de definitieve demarrage plaatste.

In de laatste meters kwam Annemiek van Vleuten nog sterk terug maar moest zich tevreden stellen met een tweede plek. Marianne Vos werd na een sterke wedstrijd met pech knap derde net voor Annika Langvad.

Berg en Terblijt, 21-04-2019, cycling, Amstel Gold Race, winner of the Amstel Gold Race 2019, Homage on stage, with Katarzyna Niewiadoma in 1st place, Annemiek van Vleuten in 2nd place and Marianne Vos in 3rd

Tekst en foto pers afdeling Amstel Gold Race

Geef een reactie